„Turėjome tikslą patekti į pirmąjį ketvertą, kad ketvirfinalyje įgytume savo aikštės pranašumą. Tikslą įvykdėme, reguliariajame sezone užėmėme antrą vietą. Su kuo žaisti atkrintamosiose priklausė ne nuo mūsų, buvo nuojauta, kad vyksime į Graikiją, – kalbėjo S. Vatutinas. – Tačiau „Žalgiris“ didvyrišku sprintu finiše su šešiomis pergalėmis iš eilės daugeliui sumaišė kortas.

Mane netgi neramino, kad po pergalės prieš „Real“ kolegos iš Kauno su treneriu priešakyje žadėjo pasiautėti Madride, net nežinau, ar miestas išsilaikė. Žalgiriečiai – šaunuoliai. Po jų pergalės Madride paskutinė turo diena prarado bet kokią reikšmę“.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių pradeda antradienį dvikova išvykoje su Stambulo „Fenerbahče“, o Maskvos CSKA stoja į akistatą su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais.

Anot jo, dabar ateina lemiamas kovų metų: „Duos Dievas, viskas bus gerai ir pateksime į finalo ketvertą“.

„Ši idėja yra aptarinėjama. Neseniai buvo susirinkimas Milane, vėl kalbėjome apie tai. Vasarą sprendimas bus priimtas. Jeigu neklystu, jį priimti turi Eurolygos asamblėja. Tikrai esu šios idėjos šalininkas, juk prie Eurolygos klubų jungiasi dar dvi komandos, rungtynių bus daugiau“, – teigė A. Vatutinas.

Paklaustas, kaip vertina ketvirtfinalio varžovus – Vitorijos „Baskonia“ – ir faktą, kad papildomos energijos ir noro kautis jiems pridės galimybė prasibrauti į pirmą kartą jų arenoje vyksiantį finalo ketvertą, A. Vatutinas pripažino kiek nerimaujantis.

„Pokalbio metu mūsų užduotys yra skirtingos. Jūs norite sužinoti daugiau, o aš noriu pasakyti mažiau. Juk visus interviu skaito ne tik sirgaliai, bet ir varžovai. Bet kuriuo atveju noriu pagirti varžovų komandą, kuri turi puikią areną, o jos vadovas Jose Antonio Querejeta visuomet sugeba suburti konkurencingą kolektyvą.

Jau ne pirmą kartą atkrintamosiose žaidžiame su baskais. Visuomet įveikdavome šį varžovą, statistiškai atrodėme gerai, tačiau šį kartą bus kaip niekada sunku. Jie pirmą kartą turi galimybę patekti į savoje arenoje vyksiantį finalo ketvertą, todėl grumsis iš paskutiniųjų – serija bus sunki kaip niekada“, – dėstė jis.

„Jeigu mes stipresni, tai tik ant popieriaus. Reguliariajame sezone apsikeitėme pergalėmis. Jie turi traumuotų žaidėjų, tačiau matau, kad Tornikė Šengelija jau sugrįžo ir įgauna formą. Kol kas neaišku, ar žais Jaysonas Grangeris ir Mattas Janningas. Bet kuriuos sudėties baskai yra pavojingi, bus dvigubai sunkiau. Pirmosios dvejos rungtynės Maskvoje nepaprastai svarbios“, – pridūrė A. Vatutinas.

Primename, kad „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ Stambule kausis balandžio 16 ir 18 dienomis, į Lietuvą serija iki trijų pergalių persikels balandžio 23 dieną.

Sudalyvauti Eurolygos spėlionėje ir savo nuomone su draugais pasidalinti feisbuko socialiniame tinkle galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)