Su žiniasklaida kol kas vengiantis bendrauti 39-erių specialistas padarė išimtį Vokietijos auditorijai skirtai tinklalaidei „Talkin' Basketball“, tarp kurios vedėjų yra ir tituluotas vokiečių treneris Stefanas Kochas.

Įvairiausiomis temomis nuotoliniu būdu iš savo namų Kaune bendravęs M. Schilleris trumpai palietė ir savo aktualijas.

„Įdomu palyginti skirtingas patirtis, nes prieš tai NBA G lygoje dirbau su jaunais atletais, amerikiečiais, nuo 21 iki 24-erių metų amžiaus. O čia, Europoje, susidūriau ir su tokiais veteranais kaip 36-erių Paulius Jankūnas, kurie visko matę per savo karjeras. Todėl trenerio žinias reikėjo atitinkamai pritaikyti“, – sakė jis.

Man labai svarbu savo šeimai ir žmonai nuolat priminti, kad visko gali nutikti. Vieną dieną – puikūs pasiekimai, kitą – jau antausiai, kurie šiame intensyviame darbe yra neišvengiami.
Martinas Schilleris

Austras buvo paklaustas, kaip reagavo į atleidimą iš pareigų vos prasidėjus sezonui.

„Didžiuojuosi tuo, ką esu pasiekęs savo profesijoje. Tai nutiko ne per vieną sezoną. Pirmais metais NBA G lygoje buvo žiauru, daug nusivylimo esu išgyvenęs ir Vokietijos čempionate. Tad tai buvo tikrai ne pirmas toks antausis mano karjeroje.

Dabar gavau šviežiausią antausį ir jis tikrai nebuvo malonus. Bet tokia šio darbo realybė – nėra čia viskas gražu. Yra žmonių, kurie mane morališkai palaiko. Kažkaip turiu su tuo susitaikyti, ir šiuo metu man tai daugiau ar mažiau pavyksta. Jei nori ilgai dirbti tokį darbą, turi būti pasiruošęs gauti per veidą.

Todėl man labai svarbu savo šeimai ir žmonai nuolat priminti, kad visko gali nutikti. Vieną dieną – puikūs pasiekimai, kitą – jau antausiai, kurie šiame intensyviame darbe yra neišvengiami“, – samprotavo M. Schilleris.

Martinas Schilleris

Pasiteiravus apie ateities planus, jis teigė matantis galimybių darbuotis abiejose Atlanto pusėse.

„Geras klausimas. Neturiu tikslaus atsakymo. Kai ateis momentas, tuomet galėsiu pasakyti, kur toliau dirbsiu. Tiesiog pajausiu. Man patinka ir Amerika, ir Europa. Neatmetu galimybės dirbti ir ten, ir ten. Aišku, darbo specifika skiriasi, bet pirmenybės kažkam tikrai neteikiu. Amerikoje man buvo įdomu: jei esi vyriausiasis treneris, nesunkiai gali tapti asistentu, ir atvirkščiai. O Europoje tai nėra priimtina. Galimybės grįžti dirbti į Vokietiją taip pat neatmetu“, – svarstė M. Schilleris.

Primename, kad praėjusį spalį „Žalgirio“ trenerių štabe jį pakeitė slovėnas Jure Zdovcas.

Nepaisant to, Lietuvos čempionų klubui susitarti su treneriu dėl sutarties nutraukimo sąlygų iki šiol nepavyko, ir M. Schilleris toliau gyvena Kaune, kur mokyklą lanko jo dukros.

„Žalgiris“ M. Schilleriui buvo pirmasis profesionalus klubas Europoje, kuriam jis vadovavo. Į Kauną 2020-ųjų vasarą atvykęs Šarūno Jasikevičiaus įpėdinis prieš tai tris sezonus treniravo NBA G lygoje rungtyniaujantį Solt Leik Sičio „Stars“ (JAV), o iki tol ėjo asistento pareigas Vokietijos ekipose, taip pat ir nacionalinėje šios šalies rinktinėje.

Nors pirmaisiais metais jis padėjo „Žalgiriui“ apginti šalies čempiono bei Karaliaus Mindaugo taurės savininko titulus ir pasiekė lygų pergalių bei pralaimėjimų balansą Eurolygoje (17/17), nuvilianti naujo sezono pradžia virto ankstyvu atleidimo lapeliu, įteiktu jau spalio 8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)