Vilniečiai uždarė seriją (3-0), ketvirtadienį namuose laimėję 90:85.

Pirmoje susitikimo dalyje svečiai pirmavo 12 taškų skirtumu, žaibiškai jį prarado ir po pertraukos jau patys smigo į dviženklį deficitą.

Bet savo sezono rezultatyvių perdavimų rekordą (28) pagerinusi Jonavos komanda demonstravo charakterį ir paskutinę minutę atgaivino intrigą – jei tik Aurimas Majauskas būtų pataikęs antrą savo tritaškį iš eilės ir išlyginęs svarstykles, pergales dainas „Jeep“ arenoje būtų tekę atidėti bent jau kelioms atakoms.

„Iš trijų serijos mačų šitas mums buvo geriausias. Pagaliau užtaikėme – 39 proc. tritaškių, iškart ir vaizdas kitas. Bet norint nugalėti „Rytą“, visi turi sužaisti, o kai kurių šįkart nebuvo – patys matėte, nenoriu pavardžių minėti.

Nesakau, kad būtume laimėję, bet turėdami pranašumą pirmoje dalyje žaidėme neapgalvotai, o galėjome dar nutolti. Kita vertus, vėl parodėme, kad bet kada galime atsitiesti, šiandien tai iš esmės su antra sudėtimi padarėme. A. Majauskas – šaunuolis, ir Vytautas Šulskis stengėsi“, – komentavo V. Šeškus.

Vėliau 56-erių specialistas vis dėlto sukonkretino pasigedęs savo sūnaus Edvino, kuris pelnė 9 taškus, indėlio. Tik 2 taškus tepelnė Goranas Huskičius, tiesa, išdalinęs 6 rezultatyvius perdavimus. 4 taškais tenkinosi ir Dovis Bičkauskis.

„Manau, galėjome duoti geresnę kovą. Matėsi, kad kai kurie žaidėjai pasimetę, iš po krepšio nepataiko arba numeta kamuolį kitam.

Vis dėlto lyginant vieną su kitu, visų varžovų kūnai stipresni, ir ta jėga daro skirtumą. Vis tiek „Rytas“ – pernykščiai čempionai. Būkime biedni, bet teisingi – jie pasiima geresnius žaidėjus, turi didesnę rotaciją, ko mes, mažiukai, negalime sau leisti. O dar prašovėme su vidurio puolėju (sezono metu komandą papildęs Evanas Maxwellas ketvirtadienį aikštėje nepasirodė – Delfi). Manau, nereikėjo imti antro panašaus į G. Huskičių, bet kitokio tiesiog nebuvo“, – samprotavo V. Šeškus.

Anot jo, septyniese pusfinalį baigęs „Cbet“ neatlaikė atkrintamųjų varžybų ritmo fiziškai, o emociškai daug pareikalavo ketvirtfinalis su Alytaus „Wolves“.

„Po jo jau atrodė realu laimėti ir pusfinalyje, bet šiaip juk žaidėme iki trijų pergalių su čempionais – kas iš jūsų galėjo pasakyti, kad Jonava laimės, nebent toks drąsus žmogus kaip Vaidas Čeponis, – juokėsi „Cbet“ strategas. – Mūsų finalas buvo su „Wolves“ – per visą sezoną nemačiau taip susikaupusios savo komandos, kai kuriais momentais varžovai nebežinojo, ką daryti. O laimėję džiaugėmės taip, kad net dar labiau pavargome.“

Delfi paklaustas, ar jo ekipai motyvacijos prasme yra didelis skirtumas, kuriame finale žaisti – didžiajame ar mažajame, V. Šeškus teigė, jog dėl bronzos Jonavos klubui tikrai verta pasistengti.

O pasiteiravus, ar jau nesijaučia kiek išaugęs „Cbet“ marškinėlius, jonaviškius sensacingai į Karaliaus Mindaugo taurės finalą šiemet atvedęs treneris neslėpė turintis ambicijų vėl išmėginti save didesnius resursus turinčiame kolektyve.

„Pačiam apie save nepatogu spręsti. Bet net neabejoju, kad galėčiau. Juk ir mano vadovaujamas „Rytas“ kadaise visai gerai žaidė – kokius vėliau kontraktus Antanas Kavaliauskas, Gediminas Orelikas pasirašė.

Pabandyti būtų įdomu, norėtųsi. Žinote, dabar žaidžiame su septyniais žmonėmis, biudžetas – gal aštuntas pagal dydį. Nors, žinoma, pridėk kad ir 200 tūkst. eurų – nebūtinai imsime geriau žaisti, čia krepšinis“, – svarstė V. Šeškus.

Galiausiai, paklaustas apie finalą, jis atviravo labiausiai pageidaujantis, jog kitas pusfinalis, kuriame Kauno „Žalgiris“ 2-0 pirmauja prieš Panevėžio „Lietkabelį“, tęstųsi kuo ilgiau, taip varginant ir būsimus „Cbet“ oponentus sezono finiše.

Vis dėlto dėl aukso jis tikisi išvysti kovojant „Rytą“ ir „Žalgirį“.

„Manau, ir vieni, ir kiti dabar nerodo savo geriausios sportinės formos. „Žalgiris“ lyg ir atsigauna, Rolandas Šmitas vėl pradėjo žaisti. O „Rytas“ – kaip jiems ant seilės užeis: pataikys – tikrai bus kova. Prieš sezoną 90 proc. buvau įsitikinęs, kad „Žalgiris“ taps čempionu, dabar jau taip smarkiai nebesu“, – intrigos palieka V. Šeškus.

Primename, kad prieš tai „Rytas“ jonaviškius pranoko rezultatais 82:74 ir 82:67.

Kitą LKL pusfinalį žalgiriečiai mėgins užbaigti penktadienį namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją