Greitu ir akiai patraukliu krepšiniu pažymėtose rungtynėse likus žaisti 6 minutes „Juventus“ leido varžovams prisivyti 79:84, o pergalę išvargo nervų kare taikliai realizuodami baudų metimus. Ž. Urbonas po mačo samprotavo apie atsipalaidavimą. Ir krepšinio aikštelėje, ir gyvenime.

„Nenorime mes būti karaliais, norime būti vargšais. Vytautas Valiušis man pasakojo tokį anekdotą, gyvenimišką situaciją: jis pasiėmė nuo šiukšlyno katiną, jį nuprausė, paskiepijo – padarė normaliu katinu, paguldė ant pagalvės. Tada katinas dingo. Katinas vėl nuėjo prie šiukšlyno. Tai tą patį apie mus kalbu.

Pirmaujame 25 taškais ir prasideda... Grynai psichologiniai dalykai. Nesakau, kad „Dzūkija“ yra silpna komanda ir ją reikia triuškinti, bet pirmaudami nusiraminome ir galvojome, kad esame karaliai. Karalius esi tada, kai pabaigi rungtynes.

Kvaila visiškai, vaikiškumas... Tokių grubių klaidų gynyboje pridarėme gynyboje... Tragedija, dingo galvos, dingo koncentracija. Dirbsime, buvome gerą ritmą pagavę, daigelis dygo, pusantro kėlinio gerai važiavome, bet ta psichologija yra bėda.

Čia visame gyvenime atsipalaidavimas taip baudžia, ne vien krepšinyje. Atsipalaiduok ir eik per gatvę degant raudonai šviesai – numuš tave fūrytė, parveš ant prieikinio stikliuko, nuvalys paskui“, – spaudos konferencijoje emocingai kalbėjo Ž. Urbonas.

Tuo metu pralaimėtojų vyriausiasis treneris Nikola Vasilevas pabrėžė, jog varžovai į priekį buvo paleisti dėl pačių alytiškių padarytų klaidų.

„Trūko koncentracijos. Puolime žaidėme gerai, bet gynyboje padarėme daug klaidų. Praleisdami 106 taškus laimėti prieš tokias komandas negalime. Utenos klubas pranašumą susikrovė dėl mūsų klaidų“, – apgailestavo N. Vasilevas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)