Nors sostinės klubas prašė, Lietuvos krepšinio lyga (LKL) atsisakė nukelti sekmadienio lyderių akistatą geresniems laikams, ir aikštėje tai virto rekordiniu Kauno „Žalgirio“ dominavimu – 92:45.

M. Schillerio auklėtiniai pasiekė didžiausią visų laikų klubo pergalę kovose prieš „Rytą“, pralenkdami paskutinėse 2019-ųjų LKL finalo serijos rungtynėse užfiksuotą sutriuškinimą 92:54.

Vilniečiai taip pat pakartojo savo nerezultatyviausią pasirodymą derbiuose su „Žalgiriu“ – tiek pat taškų tesukrapštę jie buvo ir 2013-aisiais, kuomet krito 45:72.

Be to, tai buvo didžiausias šio sezono sutriuškinimas LKL skaičiuojant visų dešimties lygos dalyvių rezultatus.

„Žinojome, kad esame be pagrindinių žaidėjų, kad bus labai sunku. Ne taip nusiteikėme mačui, savo aikštės pusėje leidome varžovams išdarinėti ką nori, patys puolime buvome išstumti iš pozicijų. Patyrėme gėdingą pralaimėjimą“, – liūdėjo Martynas Echodas.

D. Kairys vidurio puolėjo ir kitų auklėtinių dėmesį atkreipė į skaičių pražangų grafoje.

„Norėjosi kietesnės gynybos. 14 pražangų – per skysta“, – pažymėjo „Ryto“ treneris.

Tačiau pernelyg agresyviai stabdyti varžovų svečiai „Žalgirio“ arenoje paprasčiausiai negalėjo rūpindamiesi, kad komanda apskritai baigtų rungtynes.

„Rytas“ joms registravo vos septynis pagrindinės sudėties krepšininkus bei 17-metį Roką Jocių ir dvejais metais vyresnį Adą Šimonį. Abu jaunuoliai iš rezervinės „Perlo Energijos“ ekipos sekmadienį debiutavo LKL.

Dėl traumų ir koronaviruso epidemijos mačą buvo priversti praleisti Arnas Butkevičius, Andrew Goudelockas, Maurice'as Ndouras, Ryanas Boatrightas ir Rokas Gustys.

Bet paklaustas, ar norėtų ką nors perduoti į gausius nuostolius nesutikusiai atsižvelgti LKL, D. Kairys purtė galvą.

„Nieko nenoriu sakyti lygai. Verčiau pasitengsiu, kad šie skaičiai protokole motyvuotų mus geriau sužaisti antradienį“, – žadėjo 43-ejų specialistas.

Po dviejų dienų vilniečių laukia svarbi dvikova tarptautiniame fronte – FIBA Čempionų lygoje jie priims Rygos VEF (Latvija) krepšininkus.

D. Kairys neslepia skeptiškai vertinantis tikimybę, jog iki artimiausių rungtynių „Ryto“ atsarginis suolas bent kiek pasipildys.

„Bandysime, žiūrėsime, bet tikimybė, kad kas nors pasveiks ir prisijungs, yra labai maža“, – iliuzijų neturi „Ryto“ strategas, pažymėjęs, jog kitame mače galbūt pasitelks daugiau dublerių.

O Delfi paklaustas, ar šiuolaikiniame krepšinyje realu nuskinti pergalę verčiantis septyniais krepšininkais, D. Kairys šyptelėjo.

„Žiūrint kas tie septyni ir kaip gerai jie žais. Bet laimėti įmanoma“, – teigė treneris.

Savo ruožtu, kauniečiai sekmadienį užribyje paliko pagrindinį savo vidurio puolėją Joffrey Lauvergne'ą, ant parketo nepasirodė ir kitas aukštaūgis Augustine'as Rubitas. Pasak M. Schillerio, abu žaidėjus nuspręsta patausoti.

Pirmame kėlinyje kelį susitrenkė ir ant parketo nebegrįžo gynėjas Steve'as Vasturia, kurio sveikatos būklė paaiškės pirmadienį po išsamesnių tyrimų.

Tai buvo jau 15-a iš eilės žalgiriečių pergalė prieš principinius konkurentus iš sostinės LKL pirmenybėse.

Pirmąsias šio sezono LKL lyderių tarpusavio rungtynes spalio pabaigoje Vilniuje laimėjo „Žalgiris“ rezultatu 84:72.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)