Pratybose – visas dvyliktukas

Pirmadienį „Lietuvos ryto“ rytinėje treniruotėje po ilgesnės pertraukos vėl sportavo visi 12 krepšininkų. Po lapkritį atliktų operacijų kamuolį į rankas bendrose ekipos pratybose pirmą kartą paėmė puolėjai Bradas Newley ir Vilmantas Dilys. Tiesa, pasak A. Džikičiaus, abiems žaidėjams prireiks daugiau laiko susigrąžinti prarastą sportinę formą, todėl artimiausiu metu jie veikiausiai dar nerungtyniaus.

Naujas klaustukas pakibo ties aukštaūgio Lawrence'o Robertso pavarde – pasisukęs kulkšnį amerikietis savaitgalio VTB Vieningosios lygos dvikovoje su Maskvos CSKA (Rusija) komanda (75:89) žaidė kęsdamas stiprų skausmą.

„Žinant Lawrence'o charakterį, antradienį jis tikrai norės žaisti. Bet dėl to dar spręsime. Be jo mes būtume kitokia komanda“, – sakė A. Džikičius.

Nori įtikti publikai

Kalbėdamas apie antradienio akistatą Europos taurės varžybose su „Sarthe Basket“ krepšininkais, specialistas iš Serbijos pripažino, kad jo auklėtiniams bus nelengva išmesti iš galvos lengvą pergalę Prancūzijoje.

„Pirmame mače dominavome aikštėje gana akivaizdžiai, todėl belieka tikėtis, kad žaidėjai supras, jog užmigti ant laurų pavojinga. Žmogiška atsipalaiduoti po gerų rungtynių, bet aš noriu, kad ir namuose sužaistume ne prasčiau“, – pabrėžė A. Džikičius.

Antrą kartą laimėję prieš prancūzus ir sulaukę Novo Mesto „Krka“ (Slovėnija) ekipos pergalės prieš Mariupolio „Azovmaš“ (Ukraina), vilniečiai likus dviems turams iki F grupės varžybų pabaigos užsitikrintų vietą kitame Europos taurės turnyro etape. Pasak A. Džikičiaus, dar svarbesnis motyvas antradienį žūtbūt pranokti „Sarthe Basket“ yra faktas, jog rungtynės vyks „Siemens arenoje“.

„Mums svarbiausia tai, kad žaisime prieš namų publiką. Kiekviename mače norime užmegzti vis tvirtesnį ryšį su savo žiūrovais, tad neturime teisės jų nuvilti. Privalome kovoti nepriklausomai nuo situacijos. Žinoma, tuo pačiu neblogai būtų iš anksto garantuoti sau vietą kitame etape, nes tuomet įgytume daugiau erdvės eksperimentams“, – aiškino „Lietuvos ryto“ strategas.

Tiesa, motyvacijos prieš kelionę į Vilnių neturėtų stigti ir Le Mano klubo žaidėjams, kurių nugaros jau remiasi į sieną. Pralaimėjimas Lietuvoje ir „Krka“ pergalė Slovėnijoje galutinai užvertų prancūzams antro etapo duris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją