Kaip ir buvo prognozuota gynybinio pobūdžio rungtynėse kova vyko dėl kiekvieno aikštės centimetro, su daug fizinio kontakto. Tai atsispindėjo ir epizode, kur Mariui Grigoniui buvo prakirstas skruostas.

Pirmame kėlinyje aikštės šeimininkams po dviejų tritaškių iš eilės pavyko atsiplėšti 12:17, tačiau Roko Jokubaičio energijos įkvėpti žalgiriečiai antrajame išlygino žaidimą ir įpusėjus mačui rezultatas buvo 36:36.


Po didžiosios pertraukos Artūro Gudaičio ir Mateuszo Ponitkos traukiamas „Zenit“ šovė į priekį 41:47, o „Žalgirio“ atsako nesulaukę, skirtumą dar padidino iki 9 taškų (47:56).

Lietuvos čempionai atrado savo lyderį – Lukas Lekavičius sėkmingai draskė varžovų gynybą ir kiek sumažino skirtumą, tačiau iš toli tritaškiais prapliupę aikštės šeimininkai padidino savo pranašumą iki 12 taškų 68:56.

Žalgiriečių pastangos pavyti varžovus nedavė lauktų vaisių.

Rungtynių didvyriu tapo A. Gudaitis, nugalėtojams per 27 min. pelnęs 15 taškų (3/4 dvitaškiai, 9/10 baudos), atkovojęs 8 kamuolius, blokavęs metimą, kartą prasižengęs, išprovokavęs 7 pražangas ir surinkęs net 28 naudingumo balus.

Buvusių žalgiriečių Kevino Pangoso ir KC Riverso indėlis į pergalę buvo kiek kuklesnis.

Kanadietis per 30 min. pelnė 6 taškus (1/3 dvitaškiai, 1/8 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, 6 kartus suklydo, dukart prasižengė, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 3 naudingumo balus.

KC Riversas per 20 min. surinko 4 taškus (2/2 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, triskart prasižengė ir surinko 4 naudingumo balus.

„Žalgiris“ klydo mažiau (10:16), tačiau pralaimėjo kovą dėl kamuolių 28:37. Lietuvos čempionai taip pat neįprastai mažai metė ir pataikė tritaškių - 5/18 (27,8 proc.).

Zenit“: Artūras Gudaitis 15 (8 atk.k., 28 naud.b.), Mateuszas Ponitka 15, Billy Baronas 11, Andrejus Zubkovas 9, Kevinas Pangosas 6 (7 rez.p.).

Žalgiris“: Thomas Walkupas 12, Joffrey Lauvergne'as ir Lukas Lekavičius po 11, Marius Grigonis 10, Rokas Jokubaitis 8, Artūras Milaknis 6, Augustine'as Rubitas 4, Nigelas Heuesas 3, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas po 0.

"Zenit" - "Žalgiris" rungtynių statistika

„Žalgiris“ žaisdamas su „Zenit“ kol kas nelaimėjo nė vienos tarpusavio dvikovos – patyrė nesėkmę visose 4 tarpusavio rungtynėse.

Pirmojo rato rungtynėse Kaune „Žalgiris“ 75:83 turėjo pripažinti „Zenit“ pranašumą.

Viešnagė Rusijoje žalgiriečiams baigėsi nesėkmingai – pirmoje savaitės dvikovoje Maskvoje M. Shillerio auklėtiniai 73:83 nusileido turnyro lyderei CSKA.

Kitą savaitę, penktadienį, „Žalgiris“ namie priims Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus, o „Zenit“ savo aikštėje susigrums su Stambulo „Anadolu Efes“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (519)