Sekmadienį Klaipėdoje lietuviai 75:55 pranoko lenkus ir įsitvirtino pirmoje C grupės vietoje.

„Neįtikėtina atmosfera, visi ja mėgavosi. Ačiū sirgaliams už dopingą, už energijos pliūpsnį“, – sirgaliams dėkojo D. Adomaitis.

Iš tiesų, papildomo „dopingo“ lietuviams šįkart nė nereikėjo. Lenkijos rinktinė kėlė grėsmę šeimininkams tik mačo pradžioje – anot D. Adomaičio, pirmiausia dėl 7 pirmame kėlinyje jo paties žaidėjų padarytų klaidų.

„Tiek klystant sunku kontroliuoti rungtynes. Bet likęs pusvalandis buvo beveik tobulas, ypač gynyba. Turime ilgą atsarginių suolą, todėl trečiame ir ketvirtame kėlinyje galėjome dar labiau padidinti tempą. Kiekvienas atidavė visą širdį. Ar nors vieną ant žemės gulintį kamuolį lenkai atkovojo? Ne – Arnas Butkevičius ėmė, Evaldas Kairys ėmė, kiti ėmė. Visi degė noru, įsiklausė į trenerių prašymus“, – komentavo D. Adomaitis.

Anot specialisto, šio dvyliktuko nereikėjo niekur varu varyti. Krepšininkai patys veržėsi tiek į stovyklą, tiek treniruotėse, tiek ir rungtynėse.

„Visi po pirmo skambučio pasakė: taip, ačiū, būsiu. Man buvo be galo svarbu, kad ne man juos reikėtų įkalbinėti, o jie patys trykštų noru. Ir iš tiesų, matėte, kaip visiems akys degė. Nors kai kurie pirmą kartą užsivilko rinktinės aprangą, pasirodė kaip jau dešimtis rungtynių joje sužaidę“, – komplimentų negailėjo treneris.

Nepamiršo jis ir dviejų šįkart šešėlyje likusių jaunų krepšininkų: Lauryno Biručio bei Arnoldo Kulbokos. Jie prisijungė prie rinktinės, bet į sudėtį nepateko nei mače su Kosovu, nei rungtynėse su Lenkija.

„Svarstome variantus, kad per kitus „atrankos“ langus jaunus žaidėjus reikėtų labiau įtraukti. Bet kiekvienų rungtynių, kiekvieno taško svarba didelė, surasti teisingą balansą sudėtinga“, – sakė D. Adomaitis.

Nedaug progų gavo ir Rokas Giedraitis. Sekmadienį jis vienintelis nuo suolo pakilo pačioje mačo pabaigoje.

„Rokui trūksta geros gynybos. Taip pat ir jauniems žaidėjams. Kiekvienas treneris pasitikės tuo, kuris gali apsiginti. Jaunas žaidėjas privalo gerai žaisti gynyboje. Rokas gerai žaidžia Vilniaus „Lietuvos ryte“, bet mes neturėjome daug laiko jam integruoti, toks buvo sprendimas.

Turime 12 žaidėjų, galime ieškoti įvairių penketų variantų. Kadangi laiko pasiruošti turėjome tik kelias dienas, tos paieškos vyko ir rungtynių metu“, – aiškino rinktinės strategas.

Atskiros jo padėkos nusipelnė kapitonu pirmą kartą paskirtas Kšyštofas Lavrinovičius, sugrįžęs į nacionalinę komandą po trejų metų pertraukos.

„Kosove po komandos susirinkimo mes, treneriai, nuėjome išgerti kavos. O Brolis savo iniciatyva surengė dar vieną žaidėjų susirinkimą. Nereikia pasakoti, koks jis atsidavęs Lietuvos krepšiniui. Matėte, šiandien net pirmas nubėgo į greitą ataką, o juk jam jau 38 metai“, – šypsojosi D. Adomaitis.

Primename, kad dėl nesuderinto Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos bei NBA kalendorių Lietuvos rinktinei galėjo padėti tik du praėjusio Europos čempionato dalyviai: Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius.

Tuo metu Lenkijos ekipos gretose buvo devyni „etatiniai“ rinktinės krepšininkai: trūko Eurolygoje žaidžiančio Adamo Waczynskio, A. J. Slaughterio, kurio taip pat nenorėjo išleisti klubas, ir veterano Adamo Hrycaniuko.

Pirmame pasaulio čempionato atrankos ture penktadienį Lietuva išvykoje 99:61 sutriuškino Kosovą, o Lenkija namuose po atkaklios kovos 70:60 palaužė Vengriją.

Kitoje C grupės akistatoje sekmadienį Kosovo ekipa išvykoje pasipriešino vengrams, bet pralaimėjo 76:84.

Artimiausias atrankos varžybų „langas“ laukia kitų metų vasarį, o jo metu lietuviai sužais du mačus savoje aikštėje su Vengrijos ir Kosovo komandomis.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)