Vilniečiai sėkmingai pradėjo dvikovą, tačiau nuo antro kėlinio prarado iniciatyvą ir likusį laiką tik vijosi aikštės šeimininkus.

Lietuvos čempionai „Betsafe-LKL“ lygoje šiuo metu žengia antroje vietoje, o Manresos BAXI su 3 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų Ispanijos ACB čempionate yra 18-os komandų dugne.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais savo aikštėje sausio 31 dieną su Stambulo „Bahcesehir College“ krepšininkais.

Vilniečiams antradienį koją kišo ne tik netaiklūs dvitaškiai metimai (10/36 – 27 proc.), bet ir per didelis klaidų skaičius – 16 (BAXI suklydo 6 kartus).

Nugalėtojams Martinas Gebenas per 21 min. pelnė 8 taškus (4/9 dvitaškiai), atkovojo 5 kamuolius, dukart suklydo, blokavo metimą, triskart prasižengė ir surinko 7 naudingumo balus.

Rytas“: Marcusas Fosteris 25 (8 atk.k.), Elvaras Fridrikssonas 12, Margiris Normantas ir Jarvis Williamsas po 8, Martynas Echodas 6 (10 atk.k.), Gytis Masiulius 5, Gytis Radzevičius 3 (9 atk.k.), Benedekas Varadi 2, Tomas Lekūnas, Evaldas Kairys po 0.

BAXI: Devinas Ray Robinsonas 18, Marcis Steinbergas 16, Jerrickas Hardingas 14, Frankie Ferrari 12, Martinas Gebenas 8.

Rezultatyvioje rungtynių pradžioje daug sėkmingiau žaidė „Ryto“ krepšininkai. Sužaidus 3 minutes vilniečiai buvo priekyje 13:6. Tolimi taiklūs metimai padėjo G. Žibėno auklėtiniams kurį laiką išsaugoti iniciatyvą savo rankose (pataikė 4 iš 5 tritaškių), tačiau aikštės šeimininkai po Martino Gebeno dvitaškio rezultatą išlygino 19:19.

BAXI ir toliau didino apsukas – antrojo kėlinio pradžioje po spurto visiškai perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas, o klysti pradėję vilniečiai atsiliko 21:31. Marcusas Fosteris taikliu metimu su pražanga nutraukė „Ryto“ taškų sausrą. Gynėjo ir Jarviso Williamso pastangomis svečių puolimo mašina atkuto – 30:33.

Frankie Ferrari dviem tritaškiai nubloškė „Ryto“ ekipą atgal ir sugrąžino dviženklę persvarą aikštės šeimininkams (30:41). M. Fosteris tritaškiu šiek tiek pristabdė įsibėgėjusią Manresos ekipą – įpusėjus rungtynėms „Rytas“ atsiliko 37:45.


Po didžiosios pertraukos vilniečių duobė ėmė gilėti. BAXI surengė 8 taškų spurtą be atsako, skirtumas tarp komandų išaugo iki 16 taškų (37:53). Daugiau nei trijų minučių be taškų pertrauką tritaškiu nutraukė M. Fosteris. Klaidos ir netaiklūs metimai neleido Lietuvos čempionams priartėti prie varžovų. Po trijų kėlinių vilniečiai atsiliko 49:63.

Paskutinį ketvirtį „Rytui“ pavyko pradėti sėkmingiau ir po trijų minučių skirtumas sumažėjo iki 10 taškų (57:67). Kelias minutes aikštėje vyravo chaosas – abi komandos keitėsi netaikliais metimais, klaidomis ir perimtais kamuoliais.

Krepšys vilniečiams metant iš toli buvo tarsi užrištas, likus žaisti 3 min. techninę pražangą už vaidybą gavo M. Fosteris, BAXI savo persvarą padidino iki 14 taškų (60:74). Intrigos G. Žibėno auklėtiniams atkurti per likusį laiką taip ir nepavyko.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)