M. Grigonis svečiuose pralaimėtose rungtynėse 66:73 slystelėjęs krito ne vieną ir ne du kartus, o jam „gaudant zuikius“ varžovai naudojosi progomis pasileisti į greitas atakas. Tiesa, gynėjas dėl savo paslydimų „Gran Canaria“ arenos parketo kaltinti negali.

Kaip aiškina „Gran Canaria“, naujasis parketas buvo netinkamas vietos klimatui ir kaupdavo drėgmę dėl vėjo, o sugrąžintasis senasis parketas tam yra atsparus. M. Grigoniui tai mažai rūpi, nes, anot paties atleto, visi parketai jam yra vienodai slidūs.

„Aš ant visų parketų slidinėju, tai nežinau... Manau, kad čia viskas normaliai buvo“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė M. Grigonis, penktadienį pelnęs 9 taškus, atkovojęs 3 atšokusius kamuolius bei atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus..

Traumų išretintose „Žalgirio“ gretose 24-erių krepšininkas rungtyniavo daugiausiai. Didelę atsakomybę ant savo pečių nešęs bei kartais įžaidėjus pavaduoti turėjęs kaunietis ant parketo praleido kiek daugiau nei 30 minučių. Tiek žaisti „Žalgiryje“ jam dar nėra tekę.

Daug jėgų aikštelėje palikęs M. Grigonis po pralaimėjimo gana sunkiai rinko žodžius ir negalėjo paaiškinti, kodėl Kauno ekipai nepavyko žaisti savojo krepšinio.

„Negerai žaidėme, todėl toks ir rezultatas. Ką čia daugiau bekalbėsi... Davėme žaisti taip, kaip jie norėjo. Blogai žaidėme pikenrolą, jie užbėgo... taip ir gavosi. Sunku kažką pasakyti. Turėjome pasiimti tą tašką, bet nepasiėmėme. Blogai sužaidėme.

Trečiame kėlinyje varžovai gal truputį pavargo. Mes keliuose epizoduose gerai užaštrinome, įmetėme. Bet sakau... Jei nuo pradžių taip... Jie geriau pradėjo rungtynes, o kai pralaiminėji 17 taškų, sunku laimėti prieš bet kokią Eurolygos komandą“, – dėstė M. Grigonis.

Iki pertraukos „Žalgiris“ puolime suklydo 11 kartų, o antroje mačo pusėje sumažino klaidų skaičių iki 4. Nors negalėjo paaiškinti tokio skirtumo, M. Grigonis pripažino, jog prarasti kamuoliai pirmojoje susitikimo pusėje kainavo brangiai.

„Sunku pasakyti. Pirmoje mačo pusėje mėtėme kamuolį bet kur. Daug kamuolių slydo. Antroje pusėje gal kažkas buvo geriau“, – kalbėjo M. Grigonis, besitikintis, jog liūdna metų Eurolygoje pabaiga tinkamai nuteiks komandą prieš pirmąją kitų metų akistatą su Maskvos CSKA.

„Tikiuosi, jog tai pridės daugiau sportinio pykčio. Tikiuosi, kad grįš traumuoti žaidėjai ir kitas rungtynes sužaisime geriau“, – sakė M. Grigonis.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče141134
2.Real123172
3.CSKA11482
4.Anadolu Efes9656
5.Olympiakos9654
6.Bayern87-5
7.Barcelona87-12
8.Žalgiris7812
9.Armani Olimpia784
10.Baskonia782
11.Panathinaikos78-6
12.Gran Canaria69-100
13.Maccabi510-31
14.Chimki510-47
15.Budučnost312-176
16.Daruššafaka213-139


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)