Kaip oficialiame pranešime informuoja ASVEL klubas, jo sudėtyje liko 9 šią savaitę rungtyniauti galintys žaidėjai, įskaitant du Eurolygoje registruotus jaunimo komandos narius. Prancūzijos klubas norėtų izoliuoti visą likusią savo sudėtį ir taip stabdyti viruso plitimą, tačiau bent jau kol kas planuoja laikytis Eurolygos taisyklių ir susitikime dalyvauti.

Šią savaitę ASVEL Eurolygoje turi žaisti dvejas rungtynes – abejas namuose. Šiandien, antradienį, numatytas ASVEL mačas su Atėnų „Panathinaikos“, o ketvirtadienį – su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Graikijos žiniasklaida šį vakarą turinčias įvykti rungtynes iš anksto vadina „farsu ir fiasko“ – nesitikima, kad susitikimas bus aukšto lygio dėl gerokai išretėjusių ASVEL gretų. Užsimenama ir apie tai, kad „Panathinaikos“ krepšininkai žaisdami su iš esmės infekuota Vilerbano ekipa patys rizikuoja būti užkrėsti.

Nors Prancūzijos klubas atskleidžia ne visus užsikrėtusius asmenis, yra žinoma, kad serga Norrisas Cole'as, Matthew Strazelis, Kevarriusas Hayesas, vyriausiasis ekipos treneris T.J. Parkeris.

Duomenys, kiek iš viso asmenų (įskaitant ir personalą) užsikrėtė ASVEL klube – skiriasi. Vienų šaltinių teigimu Vilerbano klube yra nustatyti 8, kitų – netgi 11 užsikrėtimo virusu atvejai.

Pagal Eurolygos COVID-19 protokolą komanda rungtynėms turi registruoti mažiausiai 8 krepšininkus. Taigi, ASVEL teoriškai žaisti galėtų, tačiau kol kas laukiama pačios Eurolygos vadovybės sprendimo dėl prancūzų išreikšto noro izoliuoti komandą.

Primename, kad koronaviruso pandemija itin stipriai įsisuko į Rusijos klubus. Maskvos srities „Chimki“ jau savaitgalį išretėjusiomis gretomis žaidė su Kauno „Žalgiriu“, vos 8 krepšininkus Rimas Kurtinaitis turės ir per dvejas šios savaitės rungtynes.

Tuo metu Sankt Peterburgo „Zenit“ apskritai neišskrido žaisti rungtynių su Vitorijos „Baskonia“, nes komandoje teliko vos 6 sveiki žaidėjai (iš viso klube – 13 užsikrėtusių asmenų). „Zenit“ nežais nei šiandien su „Baskonia“, nei ketvirtadienį su Valensijos „Basket“. Pagal šio sezono Eurolygos reglamentą klubui turėtų būti įskaityti du pralaimėjimai 0:20.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)