Minėtą sezoną įžaidėjas rungtyniavo Kauno raj. „LSU-Atleto“ komandoje, o tie metai LKL pirmenybėse jam buvo geriausi karjeroje. Prie solidaus taškų vidurkio jis dar pridėdavo po 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir 2,6 atkovoto kamuolio.

Po karjeros stotelės „LSU-Atleto“ gretose K.Babkauskas sudarė kontraktą su „Šiauliais“, tačiau svarbios rolės Gedimino Petrausko vadovaujamoje komandoje nesulaukė – per 13 minučių rinkdavo po 4,9 taško.

Tuomet atakų organizatorius išbandė legionieriaus karjerą ir turėjo sėkmingą sezoną Bukarešto „Dinamo“ komandoje, kuomet Rumunijoje vidutiniškai rinkdavo po 12,6 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo. K. Babkauskas praėjusią vasarą nusprendė persikelti į Ramūno Cvirkos treniruojamą Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubą, bet sprendimas nepasiteisino – gynėjas LKL vidutiniškai per vienerias rungtynes žaidė tik po 11 minučių, o per jas rinkdavo po 3,5 taško.

K. Babkauskas septynerius metus nežaidė NKL pirmenybėse, tačiau jis nemano, kad persikėlimas į „Vytį“ jo karjeroje yra žingsnis atgal. Jis nori žaisti tokioje komandoje, kurioje galėtų parodyti savo sugebėjimus.

„Kiek patekdavau į LKL komandas, tiek manęs neišnaudodavo. Noriu „Vytyje“ parodyti, kad galiu žaisti, todėl tai mano karjeroje nėra žingsnis atgal. Praėjusį sezoną grįžau iš Rumunijos ir, galvojau, pažaisiu LKL, bet likau nusivylęs, nes treneris manęs neįvertino. Daugiau rungtynes turėjau žiūrėti iš šalies, tai tuomet kam aukotis? Aš geriau grįšiu į NKL ir įrodysiu, ko esu vertas“, – svetainei „bcvytis.lt“ kalbėjo gynėjas.

K. Babkauskas atskleidė, kad dar prieš pasirašant sutartį su „Vyčiu“, jis jau domėjosi Šakių komanda. „Stebėdavau NKL pirmenybes ir ypač „Vyčio“ komandą. Į šią lygą persikelia daug žaidėjų iš LKL, todėl neabejoju, kad lygis nėra prastas“, – pareiškė krepšininkas.

K. Babkauskas su treneriu Aurimu Jasilioniu jau aptarė, kad jis „Vytyje“ rungtyniaus įžaidėjo pozicijoje. Šį specialistą gynėjas žino jau nuo paauglystės.

„Su treneriu esame pažįstami dar iš Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos laikų. Jis treniravo metais jaunesnius krepšininkus, bet tikrai teko susidurti ne kartą. Viskas gerai, mes bendravome, atitinka mūsų požiūriai ir todėl nusprendžiau keltis į šią komandą. Visada žaidžiu įžaidėjo pozicijoje, o treneris sakė, kad šioje vietoje ir rungtyniausiu“, – pasakojo K.Babkauskas.

Gynėjas Šakių komandoje sutiks ir daugiau pažįstamų veidų – su Edvinu Jezukevičiumi jis kartu rungtyniavo Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje, o su Šarūnu Vingeliu kartu gynė „LSU-Kauno“ garbę.

K. Babkauskas taip pat papasakojo apie savo karjeros etapą Rumunijoje, kuomet jis pirmąjį kartą paragavo legionieriaus duonos. Anot gynėjo, tai buvo nemažas iššūkis, su kuriuo jis susitvarkė.

„Man išvažiuojant į užsienį visi sakė, kad Rumunijoje nieko gero, bet surizikavau, nuvažiavau ir likau nustebintas. Tikrai buvo aukštas lygis, žaidė daug legionierių. Pats buvau legionierius, tad mane labiau vertino, daugiau krito atsakomybės. Su komanda viskas buvo gerai, treneris pasitaikė griežtas, iš manęs daug ko reikalavo, o aš jam viską įvykdžiau ir išbuvau iki pat sezono galo. Labai neprastas sezonas.

Užsienyje reikėjo labiau pasitikėti savimi. Man iškart pasakė, kad tu esi legionierius ir turi būti atsakingas už komandą, o jeigu ne – galėsi važiuoti namo. Dėl to labiau sustiprėjau psichologiškai, dabar jau galiu imtis daugiau atsakomybės, nes žinau, ką tai reiškia. O jeigu svyla padai, tai gali važiuoti namo“, – apie sezoną Rumunijoje kalbėjo gynėjas.

Pirmosios treniruotės jau ne už kalnų, o K. Babkauskas sezoną pasitinka sutvirtėjęs – 184 cm ūgio ir 82 kg svorio krepšininkas vasarą aktyviai sportavo ir gerino savo fizinę formą.

„Visą mėnesį sportavau individualiai ties metimais, taip pat dirbau fiziškai sporto salėje, šiek tiek užsiauginau raumenų. Prisižiūrėjau, kad gerai pasiruoščiau sezonui“, – teigė K. Babkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)