Donato Motiejūno ir Mike'o Jameso vedama Monako komanda pirmavo visą rungtynių laiką iki paskutinės minutės. Didžiausias skirtumas tarp komandų buvo 13 taškų.

Lietuvos čempionams po spurto trečiame kėlinyje buvo pavykę priartėti prie varžovų iki minimumo, tačiau aikištės šeimininkai susigrąžino iniciatyvą.

Antrą kartą priartėję žalgiriečiai ketvirto kėlinio pabaigoje po Luko Lekavičiaus taiklaus dvitaškio pirmą kartą išsiveržė į priekį 83:82.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo pergalingas metimas, nes Mike'o Jameso paskutinis šūvis baigiantis dvikovos laikui tikslo nepasiekė.

„Gynyba buvo geresnė, ypač paskutiniame kėlinyje. Reikia žaisti labai gerai, kad įveiktume „Monaco“ čia. Visi 10 krepšininkų turėjo sužaisti gerai. Mums pavyko pasiekti pergalę sunkiu darbu“, – po pergalės kalbėjo J. Zdovcas.

„Žinojome, kad M. Jamesas mes paskutinį metimą ir kažkiek nuogastavome. Mes tikrai gerai žaidėme antroje dalyje. Mums labai reikėjo tokių rungtynių. Nesvarbu, kur esame, turime žaisti kokybišką krepšinį ir didžiuotis tuo“, – kalbėjo J. Lauvergne'as.

„Monaco“ strategas S. Obradovičius siuto ant savo auklėtinių ir pripažino, kad „Žalgiris“ buvo vertas pergalės: „Žalgiriečiai nusipelnė pergalės. Jie žaidė geriau, komandinį krepšinį. Mes nežaidėme kaip komanda, norėjome laimėti savo talentu. Taip žaidžiant visuomet suteiksi galimybę laimėti tiems, kurie žaidžia kaip komanda.“

Žalgiris“: Nielsas Giffey 15 (5 atk.k.), Artūras Milaknis 14 (4/8 tritaškiai), Joffrey Lauvergne'as 13, Tyleris Cavanaugh 9, Edgaras Ulanovas 7 (6 atk.k.), Joshas Nebo 7, Lukas Lekavičius 6 (6 rez.p.), Paulius Jankūnas 5, Karolis Lukošiūnas 3, Tai Websteris ir Marekas Blaževičius po 2.

Monaco“: Mike'as Jamesas 18, Dwayne'as Baconas 18, Donatas Motiejūnas 12, Willas Thomas 10, Alpha Diallo 9.

"Monaco" - "Žalgiris". Rungtynių statistika.

D. Motiejūnas buvo vienas iš savo komandos lyderių, ypač siautėjęs pirmoje rungtynių dalyje. Lietuvis per 20 min. pelnė 12 taškų (6/7 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 0/1 baudos), atkovojo 6 kamuolius, perėmė 2 kamuolius, kartą suklydo ir surinko 17 naudingumo balų. Paskutinį kėlinį puolėjas sėdėjo ant atsarginių suolo.

Rungtynėse Monake „Žalgiris“ vertėsi be traumuotų Janio Strelnieko ir Manto Kalniečio, kurie liko Kaune.

Paskutinę vietą turnyro lentelėje užimantys Lietuvos čempionai iki ketvirtadienio buvo pralaimėję 9 rungtynes iš eilės. Paskutinį kartą pergalę J. Zdovco auklėtiniai šventė praėjusių metų gruodžio 2 dieną, kai namie 72:68 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 24 dieną namie su lygos lyderiais Madrido „Real“ krepšininkais. Iki tol Lietuvos čempionai dar dalyvaus Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto varžybose vasario 19-20 dienomis Vilniuje.

Rungtynių eiga

Trys taiklūs D. Motiejūno metimai iš eilės leido aikštės šeimininkams jau pačioje dvikovos pradžioje išsiveržti į priekį 8:4. Po netaiklių žalgiriečių metimų ir klaidų įpusėjus kėliniui „Monaco“ komanda pasijuto dar geriau – 15:6.


Visus penkis dvitaškius pirmajame kėlinyje pataikiusio D. Motiejūno dėka „Monaco“ turėjo iniciatyvą savo rankose (18:11), aikštės šeimininkus kiek pristabdyti pavyko 4 taškus iš eilės pelniusiam Joffrey Lauvergne'ui. Pirmąjį kėlinį „Monaco“ laimėjo 23:18.

Daug sėkmingiau antrąjį ketvirtį pradėjęs „Žalgiris“ po Karolio Lukošiūno tritaškio sumažino skirtumą iki 2 taškų – 25:23. Agresyviau pradėjęs Mike'as Jamesas užvedė Monako ekipą – po amerikiečio perimto kamuolio ir dėjimo iš viršaus (31:25) J. Zdovcas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.


„Žalgiris“ neišnaudojo palankių progų puolime, aikštės šeimininkai padidino skirtumą iki dviženklio – 37:27. Lietuvos čempionai nupjovė skirtumą pusiau, tačiau savo žodį vėl tarė tolimą tritaškį įsūdęs M. Jamesas. Įpusėjus rungtynėms „Monaco“ turėjo iniciatyvą savo rankose – 46:36.

Po didžiosios pertraukos S. Obradovičiaus auklėtiniai padidino skirtumą iki rekordinio – 13 taškų (54:41), tačiau „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis dviem taikliais tritaškiais iš eilės atgaivino svečių viltis.

„Monaco“ lyderiams M. Jamesui ir D. Motiejūnui sėdus ant atsarginių suolo žalgiriečiai surengė spurtą 0:8, o po Nielso Giffey tritaškio skirtumas tapo minimalus – 62:61. Tik taiklus metimas paskutinę sekundę leido aikštės šeimininkams lengviau atsikvėpti po trijų kėlinių – 64:61.

Dvi Tai Websterio klaidos brangiai kainavo intrigą atkurusiam „Žalgiriui“. Monako ekipa taikliais tolimais metimais susigrąžino iniciatyvą į savo rankas – 72:66. J. Zdovco auklėtiniai ėmė pražangomis stabdyti varžovus, po Pauliaus Jankūno tritaškio sužibo nauja viltis – 77:74.

„Žalgiriui“ pavyko išsaugoti intrigą atėjus rungtynių pabaigai – po N. Giffey tritaškio svečiai vėl sumažino skirtumą iki minimumo (82:81). Tiksint paskutinei rungtynių minutei Lukas Lekavičius pataikė iš po krepšio ir pirmą kartą išvedė kauniečius į priekį (82:83).

Likusias 16 sek. turėjusi Monako savo laiko neišnaudojo. M. Jameso paskutinis metimas buvo netaiklus ir pergale džiaugėsi žalgiriečiai.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)