Pirmosios prie ketvirtfinalio starto linijos stoja Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos.

Ketvirtfinalyje žaidžiamos dvejos rungtynės namie ir išvykoje, į finalo ketvertą pateks komanda, pasiekusi geresnį rezultatą per du susitikimus.

Pirmas komandų mūšis Alytuje prasidės šiandien 19 val., rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI.

„Pergalė prieš „Rytą“ buvo labai gera ir komandai, ir sirgaliams. Visi esame patenkinti ir važiuojame su gera nuotaika“, – prieš šio vakaro susitikimą sakė „Neptūno“ žaidėjas Matas Jogėla.

Savaitgalį „Neptūnas“ pranoko „Rytą“ 91:84 ir laimėjo aštuntą kartą per pastarąsias devynerias rungtynes tiek „Betsafe–LKL“, tiek FIBA Čempionų lygoje.

„Esame ant bangos“, – pasidžiaugė 21-erių M. Jogėla.

Šio vakaro rungtynės jam bus ypatingos. Krepšininkas praėjusį sezoną atstovavo „Dzūkijai“ ir pirmą kartą grįžta į Alytų žaisti prieš buvusią komandą.

Ypatingas mačas bus ir komandoms – „Dzūkija“ prieš dvejus metus eliminavo „Neptūną“ iš Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio ir pateko į finalo ketvertą, kuris vyko Klaipėdoje.

„Apie tą pralaimėjimą komanda šiemet nekalba, – teigė M. Jogėla. – Eisime žaisti ir bandysime laimėti. Išvykoje nebus lengva, bet sieksime pergalės kuo didesne persvara.“

„Neptūnas“ savaitgalį vertėsi be įžaidėjo Darrino Dorsey. Jo pasirodymas šį vakarą lieka abejotinas.

M. Jogėlai savaitgalį teko užimti D. Dorsey vietą ir vadovauti komandai. „Rytas“ tuo naudojosi – M. Jogėlos 4 klaidos buvo prasčiausias rodiklis šį sezoną.

„Nėra lengva vadovauti komandai, profesionaliame krepšinyje to nebuvo tekę daryti. Bet reikia laiko ir viskas susitvarkys“, – neabejojo M. Jogėla.

„Sintek–Dzūkija“ savaitgalį sulaukė pastiprinimo – pirmą kartą po traumos žaidė Gabe‘as DeVoe. Gynėjas per 17 minučių į Kauno „Žalgirio“ krepšį įmetė 4 taškus.

Vis dėlto „Sintek–Dzūkija“ išvykoje 50:102 neturėjo vilčių prieš „Žalgirį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)