Tiek J. Valančiūnas, tiek kitas rinktinės centras iš NBA Domantas Sabonis nelauks rugpjūčio 1-osios ir bus šalia kitų kandidatų. Nors krepšininkai kurį laiką negalės prisijungti prie komandinių užsiėmimų, Palangoje jie bendraus su treneriais bei atliks individualų pasiruošimą.

„Dabar manęs laukia individualus darbas be komandinių veiksmų, o kai laikas leis, prisijungsiu prie komandos. Pailsėjau tikrai gerai, turėjau nemažai laiko, nes sezonas baigėsi anksti. Pasiilgau krepšinio, noriu greičiau pradėti žaisti“, – sakė J. Valančiūnas, kurio sezoną NBA anksčiau laiko užbaigė čiurnos trauma.

Pilnai pasveikęs 27-erių krepšininkas dabar jaučiasi gerai bei yra nusiteikęs pasaulio čempionate Kinijoje atiduoti 100 procentų savo jėgų. Atletas pasiilgo ne tik krepšinio, bet ir tikrosios Lietuvos rinktinės, kokios dėl naujosios FIBA sistemos nematėme nuo pat 2017 metų Europos pirmenybių.

„Praėjusiais metais praleidome nedaug laiko su rinktine, todėl pasiilgome tos tikros rinktinės, kai atvažiuojame, turime mėnesį pasiruošti, o tada su šimtaprocentinėmis jėgomis vykstame į čempionatą. Laukiau šios dienos ir tikrai gera būti čia.

Nors komandinėse veiklose nedalyvausiu, niekur neišvyksiu ir treniruosiuosi čia, su rinktine. Stebėsiu rinktinę, kalbėsiu su treneriais, galiu dalyvauti treniruotėse už šoninės linijos. Nemanau, kad bus problemų“, – kalbėjo J. Valančiūnas, veikiausiai praleisiantis pirmąjį rinktinės draugišką mačą su Ispanija.

Jonas Valančiūnas

„Nemanau, kad žaisiu Ispanijoje, nes rungtynės vyks rugpjūčio 2 d., o aš tik rugpjūčio 1 d. prisijungsiu. Gal tik padarysiu apšilimą“, – sakė „Grizzlies“ centras, pasidalinęs ir savo įspūdžiais apie Memfio komandos jaunuosius žaidėjus bei trenerį, o taip pat – vadovybės požiūrį į Lietuvos rinktinę.

„Įspūdžiai apie „Grizzlies“ jaunimą yra geri. Jie talentingi. Su Jarrenu Jacksonu jau žaidžiau pusę praėjusio sezono, o dabar atvyko dar vienas didelis talentas Ja Morantas. Sunku kažką sakyti anksčiau laiko, bet turėsime jauną ir ambicingą komandą su daug talento.

Turėjau laiko pokalbiams su treneriu ir vadovybe, susidėliojome visus planus. Vasarai gavau iš „Grizzlies“ ir individualių užduočių, bet jie puikiai supranta, kad dabar man svarbiausia yra rinktinė. Vėliau bus tarpas pasiruošti ir sezonui, o dabar man duota laisvė būti su rinktine. Taip ir turėtų būti“, – sakė J. Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)