Sekmadienį „Lituanica“ (7/4) išvykoje stojo į dvikovą prieš turnyro lentelės kaimynus Lankašyro „Spinners“ (8/5) krepšininkus ir jiems pralaimėjo po pratęsimo rezultatu 82:87.

Tačiau visas rungtynes pirmavusi „lietuviškoji“ ekipa visą žaidimo laiką jautė akivaizdžią teisėjų priešpriešą, o „taktika“ padėti varžovams peržengė ribas pačioje mačo pabaigoje.

Dvi baudas realizavusi „Lituanica“ išsiveržė į priekį 74:72 ir Lankašyro klubui paliko vos 2,3 sek. Varžovų komandos narys priėmė kamuolį ir, kaip pasakoja patys „Lituanica“ atstovai, sužingsniavo, bet teisėjas skyrė pražangą ir du baudų metimus.

Bet ir tai dar nebuvo pabaiga: pirmąjį metimą varžovas prametė, bet teisėjai leido pakartoti, nes pasidavė žaidėjo provokacijai: neva „Lituanica“ narys užminė baudos aikštelės liniją. Dovanėlės sulaukęs „Spinners“ krepšininkas ja pasinaudojo ir realizavęs abu baudų metimus išplėšė pratęsimą.

Jį „Lituanica“ pradėjo dviem tritaškiais, bet netrukus vienam žaidėjui teisėjai skyrė techninę pražangą ir paliko komandą 4 minutes žaisti keturiese. Atsilaikyti nepavyko.

Pykčio kupini iš Lietuvos krepšininkų sudarytos komandos atstovai parašė skundą lygos vadovams.

„Likau šoke po tokio tragiško teisėjavimo. Mūsų kantrybės taurė jau persipildė. Visi stengiasi, kad mes nelaimėtumėme lygos – gėda jiems!“, – pykčio nelaikė „Lituanica“ fizinio rengimo treneris Matas Gailevičius.

Per pastaruosius kelerius metus iš ketvirtos į pirmąją Anglijos lygą pakilusi „lietuviškoji“ ekipa sezoną pradėjo 6 pergalėmis iš eilės, vėliau įkrito į duobelę ir kluptelėjo 3 sykius iš eilės, o praėjusį savaitgalį savo sąskaitą papildė pergale ir šia beviltiška nesėkme.

Su 7 pergalėmis ir 4 nesėkmėmis „Lituanica“ turnyro lentelėje nukrito į septintą vietą.

Ginčytini teisėjų sprendimai rungtynių ketvirto kėlinio pabaigoje (nuo 6:40 min.):


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)