Įpusėjus ketvirtajam kėliniui dviženklę persvarą dar turėjusi „Anadolu Efes“ komanda ir vėl subyrėjo susitikimo pabaigoje – 76:82 (13:19, 34:17, 19:21, 10:25) nusileido aikštės šeimininkams „Real“ krepšininkams, išlyginusiems serijos iki trijų pergalių rezultatą 2-2.

Per anksti užmigusi ant laurų ir pergalę iš rankų apmaudžiai išleidusi trečiose serijos rungtynėse, kvapą išleidusi Turkijos komanda atrodė ir ketvirtojo susitikimo pradžioje. Svečiai taškų negalėjo pelnyti ilgiau nei pusę pirmojo kėlinio, o per tą laiką aikštės šeimininkai spurtavo 0:17.

Visgi greitai įgytą persvarą „Real“ krepšininkai ją taip pat greitai ir iššvaistė. Šaltas dušas pabudino Ergino Atamano auklėtinius, kurie pasitelkė toliašaudę artileriją ir jau antrą antro kėlinio minutę išlygino rezultatą (19:19), o baigiantis ketvirčiui įgijo ir triuškinamą dviženklį pranašumą (47:31).

Po pertraukos „Anadolu Efes“ ilgą laiką buvo priekyje, o likus žaisti 7 min. 20 sek. dar pirmavo 72:59, tačiau vėl neatlaikė įtampos.

„Real“ visiškai perėmė iniciatyvą, o likus 1 min. 49 sek. Alberto Abalde tritaškiu po itin ilgos pertraukos išvedė Pablo Laso auklėtinius į priekį (73:74). Lemiamomis akimirkomis šeimininkų nervai buvo šaltesni.

Pažymėtina, kad paskutines 7 min. svečiai pralaimėjo 4:23.

Penktosios, lemiamos serijos rungtynės kitą antradinį, gegužės 4-ąją vyks Stambule. Jose Madrido komandai jau turėtų padėti Walteris Tavaresas.

Rezultatyviausias „Real“ gretose buvo 24 taškus pelnęs, 12 kamuolių atkovojęs ir 30 efektyvumo balų surinkęs Usmanas Garuba.

20 taškų (4/7 trit.) pridėjo veteranas Jaycee Carrollas, po 8 pelnė Rudy Fernandesas ir Sergio Llullas.

„Anadolu Efes“ 23 taškus 5/8 trit.) surinko Rodrigue'as Beaubois, 22 – Shane'as Larkinas. Vasilije Micičiaus sąskaitoje šį kartą tik 9 taškai ir net 6 klaidos.

Pažymėtina, kad net ir nežaidžiant pagrindiniam vidurio puolėjui W. Tavaresui šeimininkai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 28-20.

Primename, kad pirmoji į Eurolygos pusfinalį įžengė Maskvos CSKA komanda, ketvirtfinalyje 3-0 įveikusi Stambulo „Fenerbahče“. Būtent su CSKA pusfinalyje žais „Anadolu Efes“ – „Real“ poros laimėtojai.

Kituose dviejuose ketvirtfinaliuose taip pat vis dar verda kova. „Barcelona“ 2-1 pirmauja prieš Sankt Peterburgo „Zenit“, o Milano „Olimpia Armani“ tokiu pačiu rezultatu – prieš Miuncheno „Bayern“.

Eurolygos finalo ketvertas vyks gegužės 28-30 dienomis Vokietijos mieste Kelne. Varžybos bus surengtos be žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)