Kauno „Žalgiris“ (3-10) antradienį savo aikštėje susigrums su turnyro lentelės viršūnėje įsitaisiusiu „Anadolu Efes“ (11-2), o penktadienį išvykoje stos akistaton su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (7-6) komanda.

Abiejų komandų situacija kardinaliai skirtinga. Lietuvos čempionai patyrė 7 pralaimėjimus iš eilės ir stengiasi išlipti iš duobės, o Stambulo ekipa džiaugiasi 7 pergalių iš eilės serija.

„Laukiame kietos ir labai svarbios dvikovos Kaune, kur yra nuostabi atmosfera, – prieš dvikovą su žalgiriečiais kalbėjo „Anadolu Efes“ strategas E. Atamanas. – „Žalgiris“ kol kas negali pasigirti gerai rezultatais, tačiau jis tiek namie, tiek išvykoje žaidžia greitą krepšinį, išlaikydamas intrigą iki pat pabaigos.

Thomas Walkupas ir Lukas Lekavičius gerai organizuoja atakas, išnaudoja Edgarą Ulanovą ir Artūrą Milaknį. Daug darbo gauna ir gerai jį po krepšiu atlieka Zachas LeDay ir Jockas Landale'as. Mums reikia kontroliuoti rungtynes, jei norime laimėti“.

„Anadolu Efes“ strategui pritarė ir Rodrigue'as Beaubois: „Rungtynės Kaune visuomet būna sudėtingos. Ten daug įtakos turi sirgaliai, kurių dėka komanda laimėjo daug svarbių dvikovų. Varžovai turi gerą komandą ir puikius trenerius. Mums labai svarbu išlaikyti savo žaidimą ir tęsti pergalių seriją“.

Praėjusią savaitę „Žalgiris“ namie 82:86 nusileido Valensijos „Basket“ komandai, o „Anadolu“ Efes“ Stambulo derbyje 81:73 nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“.

„Anadolu Efes“ nėra pats parankiausias varžovas, kad sugrįžtų į pergalių kelią. Juo labiau, kad svečiai registravo šiai dvikovai Adrieną Moermaną, kur buvo susižeidęs vasarą ir dar laukia debiuto šį sezoną.

Tai bus 15 kartas, kai Eurolygoje susitinka abi komandos. „Žalgiris“ kol kas pergalių skaičiumi lenkia Stambulo ekipą 9:5.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)