Lietuvos čempionus sekmadienį į sostinę palydėjo maždaug 400 aktyvių sirgalių, dar keleriopai didesnė minia palaikė kauniečius kituose „Siemens“ arenos sektoriuose.

„Nežinau, kas gali pasigirti tokiais fanais. Lietuvoje – tikrai niekas. Kad ir kur žaistume, visur girdisi „žalia balta“, kitos skanduotės. Labai malonu, kitos komandos gali tik pavydėti“, – džiaugėsi M. Grigonis.

Džiaugėsi ir dėl įvykių aikštėje – antrame kėlinyje spurtavę svečiai įtikinamai įveikė principinius varžovus 88:70.

„Prieš „Rytą“ man visada labai malonu laimėti, kaip ir visiems, kurie užaugo žiūrėdami šiuos derbius. Pastaraisiais metais gal kitaip atrodo, bet man tai tikrai daug reiškia“, – rankomis trynė gynėjas, atstovaujantis gimtojo miesto komandai.

Vis dėlto ne viskas sekmadienio vakarą buvo gražu jo akiai.

Pasinaudojusi tuo, jog arenoje nebuvo protestą paskelbusių aktyviausių šeimininkų gerbėjų, grupelė „Žalgirio“ aistruolių bandė nusifotografuoti „Stop“ juostomis aptvertame tuščiame „B tribūna“ grupuotės sektoriuje. Nekviesti svečiai išprovokavo vietinės publikos reakciją, visai šalia parketo kilo trumpos muštynės.

Netoliese buvęs M. Grigonis teigė matęs grumtynes ir skraidančius plastikinius alaus bokalus. Nors pats krepšininkas nebuvo aplietas, teigė „galėjęs užuosti kvapą“.

„Nei vienų, nei kitų negalima pateisinti. Nesuprantu, kam taip elgtis, ypač prie aikštės. Mėto alų, visus aplaisto, net niekuo dėtus žmones. Ir vieni, ir kiti turi susitvardyti. O jeigu ten vaikai sėdėtų – būtų aplieti, o jei dar netyčia užgauti... Manau, reikėtų pagalvoti apie tokius dalykus.

Negerai, kažkas turi prisiimti atsakomybę, gal apsauga. Juk niekam nuo to nėra maloniau, nežinau, kas pasakytų, jog čia viskas gerai, taip ir turi būti. Nemanau, kad sirgaliai vieni kitus turėtų mušti. Smagu, kai jie serga, rėkia skanduotes. Bet tik toks ir turėtų būti fanų mūšis“, – griežtą nuomonę turėjo M. Grigonis.

Užtat J. Landale'as nemažai prisiklausė apie kitokius mūšius, kuomet praėjusiame sezone vilkėjo Belgrado „Partizan“ aprangą.

Serbijos sostinės derbiai su „Crvena Zvezda“ tiek futbolo, tiek krepšinio aikštėse laikomi vienais aršiausių Europoje.

Sekmadienį J. Landale'ui didžiausią įspūdį paliko į Vilnių atvykusių kauniečių gausybė, mat Belgrado derbiuose svečių aistruoliai arenoje neįsivaizduojami dėl saugumo sumetimų.

„Serbijoje derbis kitoks, ten tik vienos komandos sirgaliai būna įleidžiami į areną. Matyti šitiek „Žalgirio“ aistruolių Vilniuje buvo nuostabu. Negaliu sulaukti, kada su „Rytu“ žaisime Kaune, įdomu, kokia atmosfera bus mūsų pačių arenoje. Neabejoju, kad beprotiška.

Ir čia buvo šaunu. Derbis yra būtent tos rungtynės, kurių laukiu labiausiai. Nors Lietuvoje esu legionierius, jaučiuosi pagerbtas, kad galiu prisidėti prie šių tradicijų. Istorija, fanų tarpusavio neapykanta – puiku būti viso to dalimi. Man labai patiko.

Mačiau sirgalių muštynes prie aikštės. Dėl tokių dalykų rungtyniauti derbiuose tik dar smagiau: visi dar labiau pasitempia ir žaidžia taip intensyviai, kaip tik gali“, – įspūdžiais su Krepšinis.lt dalinosi australas.


Ir iš tiesų, galbūt rungtynių atmosfera lėmė, jog 23-ejų „Žalgirio“ naujokas aikštėje skraidė lyg ant sparnų.

Būtent jo taškų fejerverkas pradėjo kauniečių spurtą antrame kėlinyje, kuomet aukštaūgis pataikė abu tritaškius ir varė į neviltį Martyną Echodą bei kitus „Ryto“ priekinės linijos atstovus. Iš viso geriausias rungtynes naujoje ekipoje sužaidęs J. Landale'as surinko 15 taškų.

Paklaustas, ar iki tol jo taiklumui atsiliepė nuovargis po rugsėjį Kinijoje vykusio pasaulio čempionato, kuriame Australija užėmė ketvirtą vietą, krepšininkas traukė pečiais.

„Nežinau, nenoriu teisintis. Manau, man reikėjo tiesiog perprasti „Žalgirio“ sistemą ir pasijusti joje patogiai. Tokios jau krepšinio taisyklės, kad reikia mesti kamuolį į krepšį, ir praėjusią vasarą tai daryti man visai sekėsi. Taigi, neketinau nuleisti rankų. Manau, šiandien aikštėje išliejau šiek tiek susierzinimo dėl prasto pataikymo sezono starte, pagaliau sumečiau pirmus metimus ir pasijutau žymiai geriau“, – teigė krepšininkas, kurio nuomone, „Žalgiriui“ perlaužti rungtynių eigą leido padidintas atletiškumo lygis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)