Antradienį „Lietuvos rytas“ surengė treniruotę prieš artėjančias lemiamas pusfinalio serijos penktąsias rungtynes. „Lietuvos ryto“ strategas pripažino, kad pirmadienio pralaimėtame mūšyje esminės buvo kelios klaidos paskutinę mačo minutę.

Dabar pusfinalio nugalėtojas ir „Žalgirio“ varžovas finale paaiškės Vilniuje.

„Nemanau, kad trečiadienį psichologiškai lengviau yra „Neptūnui“. Mes turime savo arenos pranašumą, dėl to dirbome visą sezoną. Jausime savo sirgalių palaikymą, tai mums svarbu, ir su ta energija galime siekti pergalės bei bilieto į finalą“, – žurnalistams teigė Rimas Kurtinaitis.

Anot stratego, kalbant apie uždavinius gynyboje, svarbu ne tik išspręsti rezultatyviai ir naudingai žaidžiančio Simo Galdiko klausimą.

– Treneri, ką rodo jūsų patirtis prieš tokias lemiamas rungtynes?

– Visą sezoną kovojome dėl geresnės pozicijos reguliariajame sezone, kad turėtume aikštės pranašumą. Aišku, būtų buvę smagu laimėti 3-0, tačiau ne viskas taip paprasta. Komandos yra apylygės.

Turime išnaudoti aikštės pranašumą ir viskas, čia jokių paslapčių.

– Ar sutinkate su tuo, kad dabar didesnis spaudimas yra jums, o ne „Neptūnui“?

– Na, spaudimas visada yra, atrintamosiose tai neišvengiama. Yra įvairių serijų. Mes nejaučiame spaudimo, turėjome gerą šansą Klaipėdoje, bet jo neišnaudojome, dabar reikia laimėti namų rungtynes.

Turiu daug priekaištų teisėjams. Padarėme vaizdo klipą, išsiuntėme lygai, įtraukėme Simo Galdiko „darbus“ alkūnėmis, stumdymus. Paprastai stengiausi būti objektyvus, nesistengiu ginti savų, tačiau yra faktai, noriu, kad teisėjai nepasiduotų tam spaudimui, kurį sukėlė K. Maksvyčio, Šarūno Jasikevičiaus komentarai.

Aš nemanau, kad teisėjai turėtų pasiduoti tokiems trenerių komentarams. Klaipėdoje arbitrų darbas nebuvo toks, apie kurį galėtume kalbėti, kaip apie obkjektyvų. Kalbėjau su LKL teisėjų direktoriumi Algimantu Paviloniu, nenorime, kad arbitrai padėtų „Neptūnui“, o leistų santykius išsiaiškinti lygiomis sąlygomis.

– Ar neatrodė, kad „Neptūno“ žaidėjai norėjo labiau laimėti?

– Tai nebuvo nuovargio požymis. Paprasčiausiai mes nepataikėme kelių svarbių metimų, jie pataikė kelis svarbius tritaškius, jie suteikė energiją. Varžovai išnaudojo mūsų klaidas.

– Ar ramiai vakar miegojote po pralaimėjimo ir visų tų naujienų?

– Nėra taip, kad nereaguoju, bet mano darbas ir problemos yra aikštėje, jas bandau spręsti. Užkulisiai yra užkulisiai. Tai ne man reikalai, yra klube vadovybė, yra žmonės, kurie gali tą paaiškinti. Aš neskaitau žiniasklaidos, kas ką rašo ir skelbia. Man gandai nerūpi.

– Ar vadovybė kalbėjo su jumis?

– Vakar kalbėjome su Dariumi (Gudeliu). Jis man – laikykis, laikykis! Na, aš juk laikausi (juokiasi). Nežinau, man nereikia tų palaikymų, svarbiausia, kad nekištų pagalių į ratus. Aš suaugęs žmogus. Svarbiausia, kad netrukdytų, nekištų pagalių į ratus, tiek teisėjai, tiek kiti, visą kitą pasidarysime patys.

– Simas Galdikas vienas pagrindinių „Neptūno“ žaidėjų šioje serijoje. Kas nesiseka padaryti jį stabdant?

– Jis fiziškai stipresnis už mūsų žaidėjus, pagrindinė dvikova yra tarp jo ir Echodo. Praėjusiose rungtynėse buvo švilpukų, kur tikrai teisėjai buvo neteisūs Galdiko atžvilgiu skirdami mums pražangas. Jis žaidžia šioje serijoje stabiliai. Jis turėjo gerų, turėjo prastesnių rungtynių, bet pamėginsime išspręsti šią problemą. Tai ne vieno žmogaus problema. Tegul Galdikas žaidžia, kaip žaidžia.

Šaunuolis vyras. Mums reikia sustabdyti jų lyderius, metikus, reikia patiems nedaryti klaidų. Norėtųsi gintis taip, kad neįmestų taškų, bet jeigu žaidėjai taip ginsis, kaip treneriai nori, tai baigsis 0:0. Taip irgi nebūna. Dabar ne tiek galvoju apie „Neptūną“, kiek apie savo komandą, kaip padaryti ją aukščiausios energijos.

– Lemiamų rungtynių kaina – ne tik kelialapis į finalą, bet ir klubo prestižo reikalas? Per trejus pastaruosius metus Vilniaus komanda tik kartą pateko į finalą.

– Aišku, kad tai yra prestižo reikalas. Man keistas tų visų straipsnių pasirodymas, kai mes esame pakilios nuotaikos. Prieš važiuojant į Klaipėdą pas mane ateina kapitonas ir sako: „Rašo, kad užsieniečiai sutrikę, jūs padarykite susirinkimą, paaiškinkite jiems“. Mes rungtynių dieną kalbamės ne apie rungtynes, o kokia yra situacija.

Turiu kalbėti, kad esame profesionalai ir turime žaisti iki galo, kad ir kas nutiktų. Aišku, tai komandai nepadeda. Jeigu tokie dalykai dedasi, gal nėra svarbu – būti pirmiems, ar ketvirtiems. Tai tyri vykti po sezono.

Nemanau, kad esame tokie nekantrūs ir negalime tas dvi savaites palaukti. Tai pirmas kartas mano praktikoje, kai pačiame „playoff'ų“ įkarštyje vyksta tokie dalykai. Nežinau, kas kaltas. Tai pasitikėjimo komandai neprideda.

– Gal konkurentai pagalius į ratus kaišioja?

– Nenoriu daryti jokių išvadų. Nei patvirtinta, nei paneigta. Aš galiu nuo to atsiriboti ir moku tai padaryti. O kaip komanda, jauni žaidėjai gali žiūrėti į mano tas aštrias pastabas, jei žino, kad kitais metais aš nebūsiu? Kaip aš priversiu Giedraitį pašokti? Sakys, ką man čia rėki, vistiek tavęs nebus. Čia praktiškai kaip ir su Grybauskaite niekas „nesiskaito“ (juokiasi). Kaip amerikonai sako, jei metai ne rinkimų, tai šlubas prezidentas.

Čia lygiai taip pat. Stengiuosi suburti. Esu buvęs tokiose situacijose... Kai „Chimki“ komandoje nemokėjo atlyginimo, aš jiems pasakoju, kad krepšinis yra viskas, o užsieniečiai sako: „Treneri, mums čia burti nereikia, mes atvažiavome į Rusiją užsidirbti pinigų.

Mums moka atlyginimą – mes žaidžiame, nemoka – nežaidžiame. Mums tų pasakų apie krepšinį nereikia“. Šiuo atveju man reikia psichologo darbą atlikti, kad komanda būtų susitelkusi.

***

Lemiamos penktosios pusfinalio rungtynės vyks trečiadienį, „Siemens“ arenoje 18:50 val. Kaip visada, jas tiesiogiai transliuos DELFI portalas.

Šiuo metu serijos iki trijų pergalių rezultatas yra 2-2.

Pirmas serijos rungtynes Vilniuje 84:79 laimėjo „Neptūnas“, tačiau vėliau dvi pergales paeiliui šventė Rimo Kurtinaičio auklėtiniai – 67:49 ir 74:67. Klaipėdoje „Neptūnas“ iškovojo pergalę 74:70.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)