Rezultatyviausiai nugalėtojų komandos gretose žaidė Laura Svarytė - 22 taškai, Ieva Stankevičiūtė - 18 (5/6 tritaškiai) ir Neringa Skadaitė - 17.

„Sūduvai-Mantingai“ Sandrine Nzeukou pelnė 24, Rita Milieškienė - 17, o Laura Rickevičiūtė - 13 taškų.

Šeštadienį 15 val. antras LMKL ketvirtfinalio rungtynes žais Šiaulių „Rūta-Universitetas“ ir Klaipėdos „Fortūna“.

Praėjusiame sezone kaunietės net nepateko į atkrintamas varžybas. Ir tuomet, ir šio sezono pradžioje treneris Ričardas Maceina prašė visus turėti kantrybės, nes jaunai ekipai reikia laiko įgyti patirties, paragauti sunkių kovų skonio.

„Didžiuojuosi savo auklėtinėmis, kurios sunkiausiais momentais žaidė kaip patyrusi komanda, nepalūžo psichologiškai ketvirtame kėlinyje, kai varžovės perėmė iniciatyvą“, - po mačo kalbėjo „Aisčių-LSU“ strategas R. Maceina. – Žinojome, kad šįkart bus daug sunkiau nei pirmose rungtynėse Marijampolėje, bet tikėjau ir aš, ir žaidėjos, kad galime laimėti. Manau, šios pergalės mūsų komanda buvo verta, kuri jau nuo antro rato pradėjo demonstruoti brandesnį žaidimą. Džiaugiusi, kad jos padarė tokią šventę ir sau, ir rėmėjams bei sirgaliams ir dabar galės pakilia nuotaika sutikti šv. Velykas“.

Klubo direktorius Petras Aleksonis pareiškė, kad R. Maceina vertas LMKL metų trenerio vardo.

„Visgi nugalėjo jaunystė, o ne patirtis. Po tokių rungtynių sunku ką ir pasakyti. Yra kaip yra. Šiandien mus „nužudė“ Ieva Stankevičiūtė, pataikiusi 5 iš 6 tritaškių. Jos metimai, vos pakilus nuo suolo, mus varė į neviltį. Šiai žaidėjai skyrėme per mažai dėmesio, bet šiandien buvo jos diena“, - rungtynes komentavo marijampoliečių treneris Stasys Žaliabarštis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)