Trečiadienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) su kolegomis iš Vokietijos pasiekė susitarimą dėl bendradarbiavimo ir pasirašė oficialią sutartį.

Nuo 2015 metų pirmo etapo kovas organizuojančios šalys turi galimybę pasirinkti vieną komandą, kurią norėtų priimti. 2017-aisiais tokį kvietimą Lietuva gavo iš Izraelio ir grupės rungtynes žaidė Tel Avive.

Taip siekiama abipusės naudos – pritraukti kuo daugiau sirgalių, didinti bilietų pardavimus, vykdyti kitus su čempionatu susijusius projektus bei stiprinti federacijų partnerystę.

Jei FIBA patvirtins šią sutartį, Lietuva automatiškai sužinotų pirmą varžovę Europos čempionate – ja taptų Vokietijos rinktinė, su kuria lietuviai kitų metų rugsėjį susikautų „Lanxess“ arenoje.

„Džiaugiamės glaudžiu bendradarbiavimu su Vokietijos krepšinio federacija ir pasiektu susitarimu. Abi pusės rado bendrus sąlyčio taškus, nori sukurti gerą reginį žiūrovams ir suteikti puikias sąlygas rinktinėms. Manome, kad sirgaliams taip pat bus patogu ir nebrangu nuvykti į Vokietiją palaikyti rinktinę, o žvelgiant pozityviai į tolesnes kovas, maršrutas taip pat dėliojasi patogiai, nes finalinės čempionato kovos vyks Berlyne“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Greitai sutarėme su kolegomis lietuviais, kad bendradarbiavimas būtų naudingas abiem pusėms. Tikimės, kad FIBA ​​penktadienį patvirtins mūsų susitarimą“, – pridūrė Vokietijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Wolfgangas Brenscheidtas.

Europos čempionato burtų traukimo ceremonija vyks balandžio 29 d. Pirmenybės bus surengtos kitų metų rugsėjo 1-18 dienomis Vokietijoje, Čekijoje, Italijoje ir Gruzijoje.

Primename, kad Dariaus Maskoliūno auklėtiniai tik vargais negalais iškopė į finalinį etapą, atrankos C grupėje aplenkę danus, bet praleidę į priekį belgus.

Be konkurencijos kvalifikacijoje dalyvavusi Vokietijos ekipa G grupėje liko paskutinė ketvirta (1/5).

Lietuvių ir vokiečių keliai buvo susikryžiavę praėjusiame Europos čempionate. Tuomet grupės varžybose Dainiaus Adomaičio treniruojama ekipa iškovojo pergalę 89:72.

Lietuva FIBA reitinge užima aštuntą vietą, Vokietija klasifikuojama 17-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)