Po įtemptos kovos, tik paskutinėmis rungtynių minutėmis Airijos čempionams pavyko rezultatu 72:67 įveikti lietuvių komandą. Gausiai arenoje susirinkę tautiečiai aistringai palaikė lietuvių komandą rungtynių metu.

„Garbingai atstovavote Lietuvai ir jos krepšiniui. Turime didžiuotis Airijos lietuvių krepšinio bendruomenės susitelkimu ir pasiekimais“, po rungtynių sakė Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys.

Sveikinimą krepšininkams, varžybų organizatoriams ir aistruoliams atsiuntė ir Lietuvos Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

Airijos sporto ministras Maiklas Ringas savo sveikinime pažymėjo, kad „Ambasados krepšinio taurė“ yra puiki galimybė geriausiems Airijos krepšininkams išbandyti jėgas su geriausiais Airijoje gyvenančiais lietuviais krepšininkais.

„Šis įvykis subūrė lietuvių ir airių bendruomenes įdomioms rungtynėms tarp dviejų pajėgių komandų. Tai bus nuostabus krepšinio įvykis žaidėjams ir krepšinio mėgėjams“, sakė M. Ringas.

Vienu svarbiausių krepšinio įvykių Airijoje prieš prasidedant reguliariam sezonui jau tapusias rungtynes organizuoja Airijos lietuvių krepšinio lyga, Lietuvos ambasada Dubline ir Airijos nacionalinė krepšinio federacija.

Airijos lietuvių krepšinio lyga veiklą pradėjo 2009-ais. 2011–2012 metų sezone turnyre dalyvavo net 17 komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)