„Pradžia visada yra sunki ir jaudinanti, labai svarbu susitvarkyti su emocijomis, susikoncentruoti 100 procentų į šias varžybas. Tai ir stengsimės daryti. „Crvena Zvezda“ komandoje liko daug tų pačių žaidėjų, išlaikė ir tą patį žaidimo stilių. Tai fiziškai labai gerai pasiruošusi komanda. Žaidžiant su šia komanda reikės atlaikyti fizinį kontaktą, turime atsidurti tose vietose, kuriose planuojame ir užbaigti atakas geriau nei tai darėme iki šiol“, – akcentavo Š. Jasikevičius.

Kalbėdamas apie naujus „Crvena Zvezda“ komandos ginklus Š. Jasikevičius sakė, kad dabar aukštaūgių grandis yra daug agresyvesnė ir nuo krepšio, o ir gynėjų linija yra kur kas pavojingesnė.

„Šiais metais jie naudoja daugiau stepouto, o su tuo yra būtina susitvarkyti. Taip pat, perimetre rungtyniauja naujai komandą papildę talentingi gynėjai Jamesas Feldeine'as ir Tayloras Rochestie ir aibė agresyviai besiginančių gynėjų, kaip Branko Lazičius, Nemanja Dangubičius, Nikola Radicevičius. Todėl yra labai svarbu, kad mūsų gynėjai gerai įsilietų į žaidimą, kad kamuolys judėtų taip, kaip mes norime ir kad jų agresyvi gynyba neišmuštų mūsų iš vėžių, o mes išmuštumėme juos“, – kalbėjo treneris.

Š. Jasikevičius mano, kad serbų komanda yra labai panašioje situacijoje kaip ir „Žalgiris“.

„Jų kaip ir mūsų žaidimas daugiau mažiau svyruoja, tačiau kaip ir sakiau matosi labai geras jų fizinis pasiruošimas, agresyvi gynyba ir didžiulė rotacija. Jų treneris per rungtynes naudoja 11, o kartais ir visus 12 komandos žaidėjų. Vienas žaidėjas žaidžia 3-4 minutes, po to vėl keičiasi, todėl tas rimtas yra labai greitas ir su tuo reikės susitvarkyti.

Pasak „Žalgirio“ stratego, Dee Bostas, greičiausiai, dar nepasirodys pirmosiose Eurolygos rungtynėse.

„Dee kol kas dar nesitreniravo su komanda. Šiandien žiūrėsime ar kažkas pagerės, tačiau daug optimizmo neturiu. Jis nori žaisti, bet man atrodo, kad tai dar nėra realistiška“, – sakė Š. Jasikevičius. Daugiau šansų, pasak trenerio, turėtų gauti Paulius Valinskas.
Paulius Valinskas

„Mes taip pat ruošiamės naudoti didelę rotaciją. Žaisime su 10-11 žaidėjų ir tikrai norisi palaikyti tą aukštą rimtą, nes kaip ir sakiau ankščiau, kai kuriose situacijose vieni žaidėjai yra tiesiog nusipelnę gauti daugiau žaidybinio laiko“, – teigė treneris.

Lygindamas praėjusio sezono aukštaūgį Augusto Limą ir šio sezono vieną iš kol kas stabiliausiai rungtyniaujančių legionierių Brandoną Daviesą, Š. Jasikevičius sakė, kad pagrindinis amerikiečio privalumas yra jog jis gali žaisti daugiau minučių aukštesniu tempu bei turi daugiau įgūdžių, tačiau negali pasigirti tokia patirtimi, kokią turėjo brazilas.

„Labai smagu, kad Brandonas įsiliejo į komandą, įnešė teigiamų emocijų, energijos, tačiau iš to didelio noro pridaro klaidų. Manau, kad jis pabuvęs ilgiau sistemoje nusiramins ir ateityje su juo bus dar geriau“, – vylėsi Š. Jasikevičius.

Praėjusi sezoną kauniečiai su serbais pasidalino po vieną pergalę. Tiesa, tarpusavio pergales abi komandos pasiekė rungtyniaudamos išvykose. Belgrade vykusiose rungtynėse kauniečiai, rezultatu 88:79, išsivežė pergalę iš pragariška atmosfera pulsuojančios „Kombank“ arenos, tačiau Kaune serbai nepaliko jokių šansų ir „Žalgirį“ įveikė rezultatu 77:61.

Reguliariajame sezone Belgrado „Crvena Zvezda mts“ vienu laipteliu aplenkė „Žalgirį“ ir su 16 pergalių ir 14 pralaimėjimų užėmė 9-ąją vietą bei vos per plauką nepateko tarp 8 geriausių Europos komandų.

Rungtynių pradžia penktadienį 20:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)