Keturių komandų draugiškame komerciniame turnyre dar dalyvauja Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ir Maskvos srities Liuberecų „Triumf“ ekipos. Rusų ir graikų tarpusavio dvikovą pirmajame varžybų pusfinalyje penktadienį 66:62 laimėjo graikai.

Pralaimėjusios komandos - "Lietuvos rytas" ir "Triumf" šeštadienį grumsis dėl trečiosios vietos, o pusfinalių nugalėtojai CSKA ir "Panathinaikos" kovos dėl taurės.

Rungtynės:

„Lietuvos ryto“ starto penketas Bojanas Popovičius, Aronas Bayneas, Milko Bjelica, Artūras Jomantas ir Martynas Gecevičius.

Pirmuosius taškus pelno vilniečių australas A. Baynesas, bet J. R. Holdenas išlygina santykį.

Po M. Gecevičiaus baudų ir dvitaškio, M. Bjelicos metimo su pražanga ir B. Popovičiaus reido po varžovų krepšiu mūsiškiai pirmauja 11:2, o CSKA į kovą nuo atsarginių suolo meta R. Šiškauską.

R. Šiškauskas tuoj pat baudomis ir tritaškiu, kroatas Zoranas Planiničius puskabliu ir baudų metimais bei CSKA naujokas Ivanas Radenovičius dvitaškiu ištirpdo skirtumą - 13:13.

A. Jomantas ir R. Šiškauskas apsikeičia tritaškiais, bet Donatas Zavackas greitoje atakoje įtvirtina lietuvių persvarą po pirmo kėlinio - 24:19.

Antro kėlinio pradžioje M. Bjelicos pastangomis „Lietuvos rytas“ įgyja dviženklę persvarą - 29:19.

Bet CSKA spurtuoja 6:0 ir mūsiškių pranašumas vėl kuklus (29:25), o Rimas Kurtinaitis priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

Ji nepadeda, nes R. Šiškauskas įmeta tritaškį, Nikita Kurbanovas pataiko iš po krepšio su pražanga ir dar įdeda, o Dmitrijus Sokolovas bei Z. Palniničius surenka taškus baudomis. CSKA įsiveržia į priekį 36:29, laimėję atkarpą - 17:0.

Pagaliau B. Popovičius tritaškiu nutraukia "sausą" "Lietuvos ryto" atkarpą (32:37, 16 min.).

Po D. Zavacko metimo vilniečiams buvo pavykę sumažinti deficitą iki minimumo 36:37, bet klaidos ir R. Šiškausko eilinis - ketvirtas - tritaškis po 20 minučių kovos užfiksuoja CSKA persvarą - 42:36.

Trečias ketvirtis prasideda M. Gecevičiaus, D. Zavacko ir B. Popovičius tritaškiais iš eilės, "Lietuvos rytas" laimi mini atkarpą - 9:0 ir vėl persveria santykį - 45:42.

J. R. Holdenas metimu su pražanga grąžina pusiausvyrą (45:45, 24 min.).

Vyksta lygi kova, į A. Bayneso dvitaškį tolimu metimu atsako J. R. Holdenas (49:47 maskviečių naudai, 26 min.).

Gražiai po CSKA krepšiu prasiveržia B. Popovičius, bet "Lietuvos ryto" aukštaūgius ima slėgti asmeninių pražangų našta (A. Baynesas, D. Zavackas ir M. Bjelica surikę po 4 pražangas).

CSKA tuo naudojasi ir tolsta 55:49, 57:51, bet penktą kartą prasižengia ir varžovų "centras" D. Sokolovas. Steponas Babrauskas kėlinį baigia dvitaškiu paskutinę sekundę - 55:59.

Lemiamą kėlinį CSKA pradeda spurtu 9:2 ir pabėga - 68:57. Šiuo momentu "Lietuvos ryto" krepšininkai nesėkmingai kovoja dėl atšokusio kamuolio, rezultatas ilgai nesikeičia, o rungtynių laikas tirpsta (37 min.).

Vilniečiai kyla į paskutinį šturmą. Po D. Zavacko tritaškio - 65:70 (lieka 2 min.). Tačiau kitoje atakoje D. Zavackas prameta abi baudas.

CSKA ramiai sužaidžia mačo pabaigą ir J. R. Holdenas tritaškiu "deda tašką" - 74:67.

Rezultatas:

CSKA - „Lietuvos rytas“ 74:67 (19:24, 23:12, 17:19, 15:12)

CSKA: Ramūnas Šiškauskas 18, J. R. Holdenas 13, Nikita Kurbanovas (7 atk. kam.) ir Zoranas Planiničius (7 atk. kam.) po 10, Ivanas Radenovičius 8 (7 atk. kam.), Trajanas Langdonas 7, Dmitrijus Sokolovas 5 (5 atk. kam.), Antonas Ponkrašovas 3, Viktoras Keyru ir Andrejus Voroncevičius po 0. Artiomas Zabelinas ir Aleksejus Švedas – nežaidė.

Lietuvos rytas: Donatas Zavackas (3-tšk. 2/7, 3 atk. kam.), Milko Bjelica (4 atk. kam.) ir Bojanas Popovičius (6 atk. kam., 3 rez. perd.) po 13, Martynas Gecevičius 9 (4 atk. kam.), Artūras Jomantas 7 (5 atk. kam.), Steponas Babrauskas ir Aronas Baynesas (2-tšk. 3/6) po 6, Dejanas Borovnjakas ir Justas Sinica po 0. Evaldas Dainys – nežaidė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją