21-u numeriu NBA naujokų biržoje pašauktas 211 cm ūgio „centras“ įrodinėja, kad stipriausios pasaulio lygos skautai jo talento galbūt deramai ir neįvertino.

Minesotos „Timberwolves“ komandai atstovaujantis G. Diengas išsiskiria ne tik atletiškumu, bet ir gana stabiliu metimu nebūtinai tik iš po krepšio. Štai ketvirtadienį vykusiame mače su Hiustono „Rockets“ klubu jis pataikė visas pirmas 10 mestų baudų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sugriebė daugiau nei pusę atšokusių savo komandos kamuolių (21-ą iš 40).

Tiesa, didesnį vaidmenį „Vilkų“ žaidime jis pradėjo vaidinti tik po to, kai traumą patyrė pagrindinis jų aukštaūgis Nikola Pekovičius.

Per paskutines tris dvikovas G. Diengas aikštėje praleido lygiai 100 minučių (vid. po 33,3 per susitikimą) ir visose jose pasižymėjo dvigubais dubliais: su Sakramento „Kings“ – 12 taškų (5/7 dvitaškiai), 11 atk. kam. ir 5 blokai, su Dalaso „Mavericks“ – 10 taškų (5/5 dvitaškiai) ir 11 atk. kam., o su „Rockets“ – 22 taškai (6/16 dvitaškiai, 10/11 baudos) ir net 21 atk. kam., iš kurių 8 – puolime.

Be to, net ir be vieno savo lyderių N. Pekovičiaus likę „Wolves“ laimėjo dvi iš minėtų trijų akistatų.

Nors G. Diengas jokių karjeros aukštumų dar nepasiekė, drąsiausi krepšinio fanai jau pradeda jį lyginti su daugiausiai NBA lygoje pasiekusiais Afrikos žemyno atstovais – Dikembe Mutombo ir Hakeemu Olajuwonu – bei linkėti jam panašios sėkmės.

Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jeanas-Jacques Wamutombo, arba tiesiog D. Mutombo, kuris gimė Zaire (dabar tai – Demokratinė Kongo Respublika), NBA lygoje pagarsėjo savo geležine gynyba, blokuotais metimais ir kova dėl kamuolių. Jis net aštuoniskart dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir keturiskart buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju.

Per įsimintiną 1994 m. NBA atkrintamųjų seriją jo atstovaujama Denverio „Nuggets“ ekipa, reguliariajame sezone Vakaruose užėmusi 8 vietą, sensacingai 3:2 įveikė Sietlo „Supersonics“ kolektyvą, kuris buvo absoliutus reguliariojo sezono nugalėtojas, o pats D. Mutombo per 5 mačus blokavo net 31 varžovų metimą. Iš viso daugiausiai per vieną mačą jis yra blokavęs 12 oponentų bandymų.

Ne ką mažiau garsus už D. Mutombo yra Nigerijoje gimęs, bet vėliau JAV rinktinei atstovavęs Hakeemas Olajuwonas, kuris legendinėje 1984 NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas pirmu numeriu – dviem pozicijomis aukščiau nei pats Michaelas Jordanas.

Skirtingai nei tais metais antru numeriu pašauktas Samas Bowie, H. Olajuwonas įrodė savo vertę ir 1994 bei 1995 m. sezonais atvedė Hjustono „Rockets“ vyrus į patį NBA olimpą, o pats abu kartus buvo pripažintas naudingiausiu finalų žaidėju (MVP).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)