Norėtų dar daugiau atakų iš baudos aikštelės

Tyrese'as Rice'as užtemdė Patricką Beverley, Jonas Valančiūnas susidorojo su grėsminga „Spartak“ priekine linija, o „Lietuvos rytas“ nutraukė įspūdingą svečių iš Sankt Peterburgo pergalių seriją – tokie buvo pagrindiniai VTB Vieningosios lygos vakaro Vilniuje akcentai.

19 iš 21 oficialių šio sezono rungtynių laimėjusiems „Spartak“ krepšininkams agresyvi „Lietuvos ryto“ gynyba bei primestas kontaktinis krepšinis pasirodė pernelyg kietu riešutu.

„Tokių rungtynių ir tikėjomės – fiziškai sunkių, intensyvių. Žaidėme su komanda, kuri beveik nepralaimi, o galynėtis su atletiškais jos aukštaūgiais J. Valančiūnui ir Predragui Samardžiskiui turėtų būti tikras košmaras.

Nepaisant to, įgyvendinome savo planą gynyboje, nors ir pasitaikė duobelių pirmo bei trečio kėlinių pradžiose. Man tik nepatiko tos klaidos, kuomet leidome priešininkams pelnyti taškus atakuojant iš baudos aikštelės. Savo ruožtu, patys turėtume stengtis daugiau atakų užbaigti metimais iš po krepšio“, – mačą apžvelgė A. Džikičius.

Vis dėlto paklaustas, ar jo auklėtiniai antradienį žaidė taip, kad galėtų tikėtis įveikti ir „Žalgirį“, serbas teigė nežinantis atsakymo.

„Jei atvirai, neįsivaizduoju. „Žalgiris“ yra visiškai kitoks žvėris nei „Spartak“, – pastebėjo „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Varžovai pyko ant teisėjų

Sankt Peterburgo klubo vairininkas iš Slovėnijos Jure Zdovcas po mačo neslėpė nusivylimo agresyvų žaidimą toleravusių arbitrų darbu, nors ir teigė, kad tokiam įvykių scenarijui buvo rengtasi.

„Lietuvos rytas“ labiau norėjo šios pergalės, todėl labiau jos ir nusipelnė. Varžovai buvo stipresni, agresyvesni, o teisėjai leido žaisti kietai. Mes neprisitaikėme prie tokių sąlygų, nors jos man ir nebuvo netikėtos – gerai pažįstu A. Džikičių ir žinau, kad jis akcentuoja žaidimą ties pražangos riba. Mes pernelyg pasidavėme emocijoms, kita vertus, teisėjavimo lygis neatitiko žaidimo lygio”, – kalbėjo J. Zdovcas.

5 pergales per 8 rungtynes VTB Vieningosios lygos turnyre iškovoję vilniečiai po pirmojo rato B grupėje toliau užima trečią poziciją, o „Spartak“ ekipa vis dar žengia pirma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją