Džiaugėsi į vėžes grįžtančio tautiečio pasirodymu

„Lietuvos rytas“ Europos taurės rungtynėse namuose be didesnio vargo 83:55 sutriuškino svečius iš Ukrainos, o tik maždaug pusę „Siemens arenos“ tribūnų užpildę žiūrovai turėjo užtektinai progų pasigėrėti efektingais žaidimo epizodais.

„Galutinis rezultatas atrodo gana įspūdingai, bet pirma mačo dalimi nėra ko džiaugtis. Tuo labiau, kad varžovų ekipai trūko kelių labai svarbių krepšininkų. Kita vertus, svyravimai krepšinyje yra normalus reiškinys.

Kas man labiausiai patiko šiose rungtynėse? Pergalė. Taip pat ir tai, kad pademonstravome fanams gražaus žaidimo pavyzdžių ir puolime, ir gynyboje. Tikėkimės, kad kitąsyk jų į mūsų rungtynes ateis daugiau“, - dėstė A. Džikičius.

Pasiteiravus, ar pustuštės tribūnos debiutiniame Europos taurės varžybų namų mače nustebino trenerį, šis purtė galvą.

„Dėl žiūrovų tikrai nenusivyliau. Suprantama, kad „Azovmaš“ - tai ne „Barcelona“, o Europos taurė – ne Eurolyga. Gerbėjams dar reikia priprasti prie kito lygio krepšinio ir iš naujo išsiugdyti įprotį stebėti Europos taurės varžybas. Neabejoju, kad mūsų fanai visada bus su mumis, o ypač tada, kai labiausiai reikės“, - samprotavo specialistas iš Serbijos.

A. Džikičius taip pat pagyrė geriausias savo rungtynes šiame sezone sužaidusį įžaidėją Aleksandrą Rašičių, pelniusį 8 taškus, atlikusį 7 rezultatyvius perdavimus ir šįkart nustelbusį pagrindinį vilniečių atakų organizatorių Tyrese'ą Rice'ą.

Pogrupio favoritų statusą užleidžia vilniečiams

„Azovmaš“ ekipos strategas Aco Petrovičius po mačo pripažino, kad šeimininkų pergalė nekėlė abejonių, o jo komanda nerado kuo pridengti traumų atvertų skylių ekipos gretose.

„Tik rungtynių pradžioje buvome lygiaverčiai priešininkai vilniečiams, bet su tokia sudėtimi, kokią atsivežėme į Vilnių, varžytis su „Lietuvos rytu“ buvo neįmanoma. Be to, šiemet žaidžiame labai daug rungtynių – šios mums buvo jau dvidešimtos. Matosi, kad žaidėjai yra pavargę“, - sakė A. Džikičiaus tautietis.

Dvi pergales per tiek pat rungtynių iškovojusį „Lietuvos rytą“ A. Petrovičius pavadino pagrindiniu Europos taurės varžybų F grupės favoritu.

„Lietuvos rytui“ nepasisekė kovojant dėl vietos Eurolygoje, bet šioje Europos taurės grupėje vilniečiai tikrai neprapuls. Kalbant apie mano komandą, tikiuosi, kad kitose rungtynėse su Novo Mesto „Krka“ jau žais ir Radoslavas Rančikas, ir Artūras Drozdovas, ir Aleksejus Pečerovas, be to, sulauksime papildymo gynėjų grandyje. Todėl vaizdas turėtų būti kitoks, ir mes toliau kovosime dėl antros vietos grupėje“, - kalbėjo A. Petrovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją