Visgi, vyriausias „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Džikičius dėl auklėtinių fizinio pasirengimo yra ramus. Strategas pabrėžė, kad svarbiausia - pasiruošti mačui psichologiškai.

„Turime pasiruošti ne fiziškai, o psichologiškai. Fizinis pasirengimas nėra problema, nes esame pagavę ritmą“, - mintimis su žiniasklaidos atstovais dalinosi specialistas. - Šeštadienio mačas - skaudus, nes turėjome realių šansų iškovoti pergalę, bet jų neišnaudojome. Pirmadienį turėsime šansą visiems parodyti, kad atsitiesėme. Tiesa sakant, nėra blogai žaisti rungtynes kelių dienų intervalais - tai padeda pamiršti pralaimėjimus ir išlaikyti ritmą“.

A. Džikičius dar praėjusį sezoną pats stovėjo už „Krka“ klubo vairo, todėl priminė, jog buvusi jo komanda - labai linkusi varžytis.

„Varžovai turi daug naujų žaidėjų. Aš tikiuosi sunkių rungtynių, nes oponentai labai linkę varžytis. Laukia labai įtemptas mačas“.

Paklaustas, ar jo vadovaujama komanda nejaučia spaudimo būdama mačo favoritė, A. Džikičius kiek pyktelėjo.

„Tikrai nejaučiame spaudimo ir nesutinku, kad „Krka“ ekipą galima nuvertinti, juk jie pateko į „Last-16“ etapą“, - šnekėjo serbas.

A.Džikičius taip pat patvirtino, kad puolėjai Vilmantas Dilys ir Bradas Nelwey kol kas dar nežada grįžti į aikštelę. Be to treneris informavo, jog artimiausiame mače nežaisti gali ir komandos kapitonas Steponas Babrauskas.

„Traumuotų žaidėjų situacija kol kas negerėja. Vilmantas treniruojasi, bet tik su minimaliu artimu kontaktu, o Bradas kol kas treniruojasi be jokio kontakto. Sekmadienį nesitreniravo S. Babrauskas. Turbūt jis praleis rungtynes, nes yra susižeidęs“, - pasakojo specialistas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją