Po ilgosios pertraukos surado tinkamus žaidėjus

Pirmąją poziciją Europos taurės turnyro F grupėje užsitikrinęs „Lietuvos rytas“ pirmadienį namuose 82:72 pranoko „Krka“, nors po pirmosios rungtynių dalies atsiliko 35:40.

Svečiams iš Slovėnijos nepavyko išlaikyti intrigos iki paskutinių dvikovos sekundžių, tačiau net ir nukraujavusi „Krka“ ekipa nesileido triuškinama šeimininkų kaip prieš tai Vilniuje žaidę Mariupolio „Azovmaš“ ir Le Mano „Sarthe Basket“ klubai.

„Mačas susidėjo iš dviejų skirtingų dalių. Per pirmą kėlinį praradome septynis kamuolius. Po pertraukėlės pavyko kiek stabilizuoti žaidimą puolime, o antroje rungtynių dalyje suradau tinkamą žaidėjų penketą, kuris galiausiai palaužė varžovų pasipriešinimą. Puolėme jau efektyviau, geriau sekėsi kontratakos, agresyviau gynėmės, uždarydami kelius į savo baudos aikštelę, rinkomės atšokusius kamuolius“, - penktos iš eilės pergalės Europos taurės varžybose priežastis vardino A. Džikičius.

Serbas negailėjo pagyrų ir oponentų komandai, kurią treniravo du pastaruosius sezonus.

„Kai kas galvojo, kad „Krka“ buvo šio mačo autsaideriai, bet kvaila taip vadinti komandą, patekusią tarp 16 geriausių turnyro ekipų. Žaisdamas prieš šią komandą net nemėginu slėpti savo emocijų: tai – mano vaikinai“, - nuo sentimentų nesigynė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Į Lietuvą grįžę žaidėjai jaučia spaudimą

Sentimentų A. Džikičius neslėpė ir savo dabartinių auklėtinių atžvilgiu. Ketvirtajame kėlinyje po taiklaus puolėjo M. Katelyno metimo serbas netgi ėmė žegnotis.

„Mano santykiai su Minda (M. Katelynu – DELFI) labai geri, aš jį taip palaikau, kad net sunku apsakyti. Pirmoje mačo dalyje jis buvo tiesiog dar vienas vaikinas aikštėje, tuščiai leidęs savo minutes, o antroje virto į žvėrį. Tariau sau: pagaliau, ir nejučia persižegnojau.

Mindė, kaip ir Reno (Renaldas Seibutis – DELFI), ilgai nežaidė Lietuvoje, todėl nori parodyti visiems, kad yra geras žaidėjas. Tai sukuria papildomą spaudimą, kuris yra visai nereikalingas, ir aš jį stengiuosi panaikinti“, - paaiškino A. Džikičius.

Beje, ypatingo palaikymo pirmadienio rungtynėse sulaukė ir R. Seibutis. Po minutės pertraukėlės, krepšininkams grįžtant į aikštę, ant parketo išbėgo supermeno kostiumu pasipuošęs gerbėjas, rankose laikęs užrašą „Seibuti, pavaryk“. Žaidėjas po mačo neslėpė, jog toks palaikymas įkvėpė daugiau ryžto.

Priekinėje linijoje – nelygios jėgos

A. Džikičiaus oponentas Aleksandras Sekuličius pažymėjo, kad, nepaisant atkaklaus pasipriešinimo, „Krka“ turėjo mažai vilčių prilygti vilniečiams be savo pagrindinio vidurio puolėjo Jerome'o Jordano, rungtynių išvakarėse nusprendusio pamėginti jėgas NBA.

„Mano nuomone, „Lietuvos rytas“ tiesiog yra geresnė komanda. Ypač dėl to, kad atvykome į Vilnių be savo lyderio J. Jordano. Pagrindiniu vilniečių koziriu tapo aukštaūgiai, per kuriuos buvo renčiamas šios komandos žaidimas. Pirmoje mačo dalyje dar sėkmingai kamšėme spragas, kompensuodami ūgio stygių aikštės gynyba, bet po pertraukos „Lietuvos rytas“ prisitaikė prie tokio žaidimo.

Mums šis mačas nebuvo labai svarbus, nes jau patekome į kitą etapą, bet puiki Vilniaus publika buvo nusipelniusi įdomių rungtynių, ir mums tai pavyko pasiūlyti. Linkiu „Lietuvos rytui“ visokeriopos sėkmės visose pirmenybėse, kuriose vilniečiai rungtyniauja“, - kalbėjo A. Sekuličius.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovą Slovėnijoje vilniečiai buvo laimėję 73:65. Pirmą Europos taurės etapą „Lietuvos rytas“ užbaigs nieko nebelemsiančiomis rungtynėmis išvykoje su „Azovmaš“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją