Laukė ne tuščiai

Užtemdytas Tyrese'o Rice'o, blaškomas tarp įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijų ir pasyvus atakose – toks A. Rašičius buvo didžiąją šio sezono dalį. Tačiau ilgą laiką po Europos čempionate patirtos traumos mėginęs atsigauti snaiperis antradienį į ALBA komandos krepšį įmetė 16 taškų ir buvo rezultatyviausias savo ekipos gretose.

„Tokio lygio žaidėjui kaip A. Rašičius tiek klubas, tiek aš rodėme net per daug kantrybės, nes žinojome, kokią bjaurią traumą jis buvo patyręs. Laukėme, laukėme ir sulaukėme – dabar jis jau iš tiesų žaidžia gerai“, – apie „Lietuvos ryto“ gynėją atsiliepė A. Džikičius.

Rungtynėse su svečiais iš Vokietijos vėl naudingai žaidė ir vilniečių vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, buvęs netoli antro iš eilės dvigubo dublio Europos taurės varžybose. Aukštaūgis pelnė 12 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, iš kurių net penkis sugriebė puolime. Tiesa, keletą kartų atakuodamas J. Valančiūnas akivaizdžiai persistengė, pasiųsdamas kamuolį tiesiog į užribį.

„Kodėl Jonui nepavyksta išvengti keistų klaidų? Nes jis gimė 1992-ais – tai buvo keisti metai“, – paklaustas apie vidurio puolėją, šyptelėjo A. Džikičius. – Aišku tai, kad jis netaps geru žaidėju sėdėdamas ant suolo, ir reikia su tuo susitaikyti“.

Priešininkų nuostoliai treneriui darbo nepalengvino

Įveikę ALBA komandos pasipriešinimą, vilniečiai iškovojo antrą pergalę per trejas sužaistas Europos taurės varžybų antro etapo rungtynes.

„Susikovėme su stipriu varžovu, žaidėme gerai ir laimėjome. Buvo ir labai gerų akimirkų, ir didelių klaidų gynyboje, bet jos lengvai ištaisomos. Laimėjome solidžiu skirtumu, tačiau darbą turėsime pabaigti kitą savaitę Berlyne“, – sakė Vilniaus klubo strategas.

Nors vilniečiams nepavyko atitrūkti pirmoje rungtynių dalyje, šeimininkai kontroliavo padėtį aikštėje. Tiesa, trečio kėlinio pabaigoje spurtavusi ALBA ekipa ne tik pasivijo varžovus, bet ir trumpam buvo išsiveržusi į priekį. Vis dėlto paskutiniame ketvirtyje Vilniaus „Lietuvos rytas“ karaliavo „Siemens arenoje“, laimėdamas 10 min. atkarpą 27:12.

Paklaustas, kodėl nepavyko susikurti saugesnės persvaros prieš nukraujavusius oponentus per pirmus tris kėlinius, A. Džikičius teigė, jog Berlyno ekipos nuostoliai priekinėje linijoje jo auklėtiniams buvo užminę papildomų mįslių.

„Ūgio trūkumas vertė priešininkus žaisti greičiau, aikštėje jie neretai laikė penkis pataikyti galinčius krepšininkus, o mums tai yra dar didesnė problema nei aukštesni varžovai. Mus gelbėjo tai, kad rungtynių pabaigoje prie tritaškio linijos gynėmės labai gerai“, – dėstė A. Džikičius.

Jo oponento Gordono Herberto nuomone, pralaimėjimą ALBA komandai lėmė nesugebėjimas išlaikyti vienodo žaidimo tempo visą dvikovą.

„Žaidėme pakankamai gerai pusvalandį, bet per paskutines 7 minutes sulūžome. Kamuolys tarsi krito iš rankų, o „Lietuvos rytas“ kelis kartus sėkmingai užpuolė iš po krepšio, pataikė kelis tritaškius ir įsibėgėjo. Norint nugalėti „Lietuvos rytą“ Vilniuje, tuo labiau atvykus čia be dviejų vidurio puolėjų, reikia žaisti gerai visas 40 minučių“, – kalbėjo Gordonas Herbertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją