„Rytas“ šiame „Betsafe-LKL“ sezone ir toliau išlieka nepralaimėjęs – sostinės ekipa namuose iškovojo ketvirtąją pergalę 86:65 (21:20, 24:15, 20:20, 19:10) įveikdama „Juventus“.

„Džiugu, kad ir jaunimas gavo šansų pasireikšti. Krepšininkai įgyvendino tuos dalykus, kuriuos akcentavome. Pavyko sustabdyti jų greitą puolimą, po kurio pelnė tik 4 taškus.

Nors tai komanda, kuri paprastai per mačą turi po 15 situacijų, kai po uraganinio puolimo gali pelnyti taškus.

Kitoje pusėje stengėmės išnaudoti savo persvaras prieš varžovus, tikrai buvo labai gerų momentų“, – po pergalės kalbėjo Dainius Adomaitis.

– Treneri, panašu, turėjote priekaištų Martynui Echodui, kas jam konkrečiai nesisekė?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Daug kas jam nesisekė. Statistika yra vienas dalykas, kitas dalykas yra koncentracija, užduotys gynyboje, pats žaidimas... čia turime bėdų.

– Kokia situacija su žaidėjais, kurių nebuvo sekmadienį rungtynėse?

– Nusprendėme nerizikuoti. Šeštadienį vakare Mindaugas Girdžiūnas turėjo temperatūros, Cameronas Bairstow sekmadienį pasitempė raumenį, iš gydytojo išgirdome, kad jei labai reikėtų, galėtų žaisti. Šaunuoliai jauni žaidėjai, davė tą energiją, viskas tvarkoje.

– Jūsų manymu, kaip jaunimui sekasi išnaudoti tuos šansus?

– Gerai. Jie davė tą atsakymą — treneri, mes norime tų minučių daugiau. Gaus šansą kitose rungtynėse.

„Juventus“ strategas Urbonas: matau šviesą tunelio gale

Be kapitono Mariaus Runkausko likę Utenos „Juventus“ komandos krepšininkai neatsilaikė prieš sostinės „Ryto“ ekipą bei patyrė trečiąją nesėkmę jubiliejiniame sezone. Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje Utenos ekipos strategas Ž.Urbonas dalijosi savo mintimis apie mačą.

„Galbūt mes nespėjome daug ko pakeisti po rungtynių su „Lietkabeliu“. Šiandien nebuvo lengva įsivažiuoti. Tris su puse kėlinio žaidėme visai neblogai, o tuomet visiškai kvailai paleidome iniciatyvą“ – apie šios dienos rungtynes šnekėjo vyr. treneris.

„Vis dėlto žaidžiame išvykoje su Vilniaus „Rytu“. Kuomet jie pasidaro 10 taškų persvarą aš žinau kaip jaučiasi mano komanda bei žinau kaip jaučiasi varžovai. Jie tiesiog nusiramino, atsipalaidavo bei lengviau priimdavo sprendimus, kadangi turėjo šansą suklysti“ – dėstė strategas.

„Mes bandėme įvairius variantus, kabinomės į rungtynes, bet tiesiog neužteko jėgų“ – sakė Ž.Urbonas

Marius Runkauskas ryte jautėsi prastai, o į Vilnių atvažiavo su temperatūra. Pradėjo apšilimą ir pasakė, kad blogai jaučiasi“ – apie komandos kapitono sveikatą šnekėjo treneris.

„Iki kitų rungtynių turime 6 dienas, todėl tikiuosi, kad išsilaižysim visas žaizdas, pasveiksim, susitvarkysim visas bėdas ir kibsime į darbus, o darbo tikrai yra nemažai“ – apie ateitį šnekėjo vyr. treneris.

„Matau šviesą tunelio gale“ – rungtynes apibendrino strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)