Artėjančiam sezonui besiruošiantis Vilniaus „Rytas“ sekmadienį sužaidė antrąsias draugiškas rungtynes. Lemiamame kėlinyje atitrūkęs Vilniaus klubas 97:80 (25:24, 22:20, 19:20, 31:16) įveikė Rygos VEF krepšininkus.

„Ryto“ krepšininkai suklydo net 20 kartų, anot stratego, akivaizdu, kad ekipai dar trūksta susižaidimo, įtakos turėjo ir gana gausiai į mačą atvykę sirgaliai, kurie pridėjo krepšininkams šiokios tokios įtampos.

„Kol kas trūksta susikalbėjimo bei gerų sprendimų priėmimo, bet judame į priekį ir pasirodėme geriau nei pirmose rungtynėse – po mačo kalbėjo D.Adomaitis. – Žaidėme greitai, tačiau turime vikriau reaguoti į įvykius aikštėje.

Šiandien išbandėme nemažai jaunimo, kuriam tikrai norime suteikti kuo daugiau šansų pasireikšti.“

– Kaip užvedėte komandą, jog ši sugriebė net 21 kamuolį puolime?, – po rungtynių buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Turime savo taisykles kai kuriose situacijose ir gerai, kad žaidėjai jų laikėsi. Turime gerą rotaciją ir su ja palaikome gerą intensyvumą. Tai turėjo įtakos.

– Koks brokas labiausiai krenta į akis?

– Sprendimų priėmimas. Situacijose, kai reikia priimti greitus sprendimus, mes vėluojame su perdavimais, vėluojame su atsidengimu.

Atsirandame ne toje vietoje, trūksta vieno metro ir tada griūna ta mintis, kurią norime įgyvendinti. Tai yra procesas. Yra jaunų žaidėjų, kuriems norime suteikti šansą ir nesodinti ant suolo po vienos klaidos. Norime pažiūrėti, kaip jiems sekasi – esame kantrūs ir dirbame toliau.

– Turbūt trūksta sprendimų priėmimo ir gynyboje, nes latviai pataikė net 14 tritaškių iš 25?

– Žaidžiame be skautingo, bet jeigu yra akcentas, kad tai yra metikų komanda ir jie gerai pataiko, turime į tai atsižvelgti. Keliskart mes padarėme neleistinas klaidas gynyboje, kur nesusikalbėjome ir darėme vaikiškų klaidų.

– Kokių naujų žaidėjų komandai reikia?

– Faktas, kad mums reikia žaidėjo po krepšio, galbūt netgi tokio, kuris daugiau praplėstų žaidimą. Žiūrime į situaciją rinkoje, žinome savo galimybes ir laukiame. Kai kurių žaidėjų lūkesčiai yra labai dideli, bet gal nusileis iki mūsų galimybių. Žiūrime.

– Galbūt jau apsisprendėte dėl Margirio Normanto ateities?

– Kitą savaitę dar tikrai lieka su mumis ir tada priimsime sprendimą. Faktas, kad Margiris turi žaisti daugiau minučių, jam reikia pasitikėjimo savimi, o ne būti tik sudėtyje antrame plane.

Jam reikia rungtyniauti ten, kur turėtų svarbesnį vaidmenį ir daugiau minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)