„Gali žiūrėti daug vaizdo įrašų, daug repetuoti, bet jei aikštėje vis tiek darai tas pačias klaidas, dirbk nedirbęs“, – ant auklėtinių pyko „Ryto“ strategas.

„Siemens“ arenos šeimininkai trečiadienį dažniau buvo priekyje, trečiame kėlinyje turėjo 7 taškų pranašumą, bet lemiamu metu jį išbarstė.

23 taškus surinkusio buvusio „Ryto“ žaidėjo Roko Giedraičio įkvėpti vokiečiai prisivijo, o likus 3 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos Nielsas Giffey dvitaškiu išlygino rezultatą (79:79).

Per trumpą paskutinę ataką D.J. Seeley dar sugebėjo susikurti erdvės metimui iš vidutinio nuotolio, bet slystelėjo ant reklaminio lipduko ir praradęs pusiausvyrą tikslo nepasiekė. O pratęsime sąlygas jau diktavo ALBA, laimėjusi 94:86.

„Kalbėjome, akcentavome, kad varžovai pelno daug „lengvų“ taškų. Ir vis tiek jie jų prisirinko. Kaip ir antrųjų šansų, kuomet atkovodavo kamuolius puolime. O mūsų atakose rungtynių pabaigoje trūko išpildymo. ALBA gynyba netradicinė, jai mes ruošėmės, ir pavyko visai neblogai. Bet ne lemiamu metu“, – komentavo D. Adomaitis.

Jis pripažino, kad dvikovai pasiekus kulminaciją pernelyg daug iniciatyvos ėmėsi po traumos grįžęs kapitonas Chrisas Krameris – specialistas buvo linkęs svarbiausius metimus patikėti D.J. Seeley.

O paklaustas apie šio bandymą sulig ketvirto kėlinio sirena, D. Adomaitis teigė ketinantis skųstis Europos taurės turnyro organizatoriams dėl slidžių reklaminių lipdukų.

„Renkame kai kuriuos momentus ir juos nusiųsime įvertinti. Norėtume, kad būtų į tai atsižvelgta: jau nemažai žaidėjų paslydę gavo traumas, susižeidė kirkšnis, kelius ir panašiai. Mes, treneriai ir krepšininkai, norime, kad tų lipdukų nebūtų“, – sakė treneris.

Jo nuomone, šis epizodas iliustruoja, kaip smarkiai „Rytui“ nesisekė rungtynių pabaigoje.

„Kartais sporte reikia sėkmės, o mes šiandien jos neturėjome. Nepataikėme laisvi, nepataikėme baudų metimų, paslydome ant lipduko. Viskas buvo prieš mus“, – apgailestavo D. Adomaitis.

Krepšinis.lt paklaustas, kaip vertina dabartinę turnyro situaciją, „Ryto“ strategas vilčių nelaidojo.

„Nelabai reikia žiūrėti į lentelę. Verčiau reikia padaryti išvadas prieš kitas rungtynes. Viskas labai paprasta: norint iškopti į atkrintamąsias varžybas, būtina pergalė“, – sakė specialistas, pasiguodęs, kad treniruotėse vėl neturi 12 krepšininkų: liga pakirto Aistį Pilauską, o Marekas Blaževičius turi nugaros problemų.

Tuo metu ALBA vairininkas Aito Garcia Renesesas pergalę Vilniuje pavadino „labai reikšminga“.

„Nežaidėme gerai, pasisekė, kad vilniečiams nekrito tritaškiai. Vis dėlto ketvirto kėlinio pabaigoje ir pratęsime kamuolį valdėme žymiai geriau. Ši pergalė mums labai svarbi turnyro padėties atžvilgiu“, – pažymėjo ispanas.

Kitą antradienį komandos sužais atsakomąsias rungtynes Berlyne.

E grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)