Šeimininkai prieš lemiamą kėlinį pirmavo 76:54, tačiau iki galo kovojęs „Neptūnas“ priešpaskutinę minutę grąžino maksimalią įtampą rungtynėse.

Po Nojaus Mineikio tritaškio „Žalgirio“ persvara siekė tik 2 taškus (85:83). Lemiamomis akimirkomis tiksliau sužaidę Kazio Maksvyčio auklėtiniai palaužė varžovus 92:88.

„Patenkintas tašku, bet ne žaidimu. Tris kėlinius kantriai krovėmės persvarą.

Ketvirtame kėlinyje, kuomet turėjome jau 22 taškų pranašumą, turėjome užbaigti rungtynes, sužaisti agresyviai, bet tiek gynyboje, tiek puolime atsipalaidavome, pradėjome taupytis ir kėlinį pralaimėjome 18-os taškų skirtumu.

Tai viską ir pasako, tiesiog ketvirtame kėlinyje atsipalaidavome“, – po pergalės įtempą dvikovos pabaigą aiškino K. Maksvytis.

Jo oponentas Dainius Adomaitis spaudos konferencijoje kalbėjo apie svarbų tikėjimą sėkme kovoje prieš akivaizdžiais favoritais laikomus varžovus.

„Jei nori įveikti prieš „Žalgirį“, pirmiausia turi tikėti, jog gali laimėti.

Tas tikėjimas turi būti labai stiprus. Krepšinis yra klaidų žaidimas. Padarėme per daug klaidų gynyboje, kartais neįvertindavome situacijų“, – po pralaimėjimo kalbėjo Dainius Adomaitis.

Strategas buvo paklaustas apie paradoksą: nors komanda atsiliko 22 taškais, tačiau ji lemiamame kėlinyje tikėjo pergale prieš „Žalgirį“.

„Bet jei tą tikėjimą pergale turi nuo pirmo kėlinio, gal gali jį paversti 20 taškų persvara? Aš apie tai kalbu“, – atsakė D. Adomaitis.

Jis taip pat pakomentavo paskutinių sekundžių situaciją, kuomet Nielsas Giffey siekė pražangos prieš Deividą Gailių siekiant išvengti tolimo metimo, kuris galėjo išlyginti rezultatą (90:87).

Arbitrų švilpukas nuaidėjo po papildomo žalgiriečio bandymo pažeisti taisykles.

Po vaizdo peržiūros teisėjai pridėjo kelias sekundes ir fiksavo pražangą aikštės viduryje, o ne prie tritaškio linijos.

„Man atrodo, kad buvo švilpukas nesportinei pražangai. Jei tai pasitvirtins, bus labai gaila, jog teisėjų sprendimas atėmė iš mūsų šansą.

Kaip mačiau gyvai, Giffey bandė išmušti kamuolį, nepavyko, tada darė pražangą iš nugaros, kuri pagal visą traktavimą yra nesportinė.

Esant tokiam rezultatui – du baudų metimai ir mūsų kamuolys, niekas nežino, kaip būtų pasibaigęs mačas. Labai gaila, jei toks epizodas lems galutinį rezultatą“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Anot stratego, per vieną poilsio dieną galima sustiprinti tikėjimą sėkme dvikovoje prieš „Žalgirį“ bei prisiminti esminius dalykus, pavyzdžiui, nenusileisti varžovams fizine kova.

Serijoje Kauno ekipa priekyje 1-0. Antrosios rungtynės – trečiadienį Klaipėdoje, trečia dvikova – Kaune šeštadienį.

Rungtynių apžvalga:

LKL atkrintamųjų poros:

„Rytas“ (1) – „Dzūkija“ (8) 76:63 (serija 1-0)

„Žalgiris“ (2) – „Neptūnas“ (7) 92:88 (serija 1-0)

„Lietkabelis“ (3) – „UniClub Casino–Juventus“ (6) 102:101 (serija 1-0)

„CBet“ (4) – „Šiauliai-7Bet“ (5) 82:79 (serija 1-0)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją