Intriga finalo rungtynėse ėmė nykti trečiajame kėlinyje. Jei po 20 min. komandas skyrė tik 3 taškai (39:36), būtent po pertraukos „Žalgiris“ tiesiog septynmyliais žingsniais ėmė tolti nuo puolime visiškai užstrigusių savo oponentų.

Dar neįpusėjus ketvirčiui skirtumas tarp komandų išaugo iki dviženklio (51:38), o jam baigiantis žalgirirečių pranašumas jau nebekėlė abejonių (60:43).

Vyšnia ant torto tapo galingas Zacho LeDay viena ranka, po kurio nuo atsarginių suolo triumfuodama pašoko visa „Žalgirio“ kariauna. Plati šypsena Šarūno Jasikevičiaus pasirodė gerokai anksčiau, nei mačo laikrodis ėmė skaičiuoti paskutines susitikimo minutes.

Visgi spaudos konferencijoje po rungtynių vilniečių treneris Dainius Adomaitis nebuvo pernelyg nusivylęs.

„Pabūsiu nuobodus, bet pasakysiu kad didžiuojuosi vyrais, kurie šią savaitę nukeliavo iki finalo.
Bet norint laimėti prieš „Žagirį“ tu negali daryti jokių taktinių klaidų, turi būti susikoncentravęs visą laiką. Nors pirma pusė ir buvo apylygė, bet tų klaidų irgi pasitaikė. Nesugebėjome laiku prasižengti, Zachas LeDay du kartus dešine ranka meta sau įprastus metimus, nors būtent juos ir akcentavome – kaip nuo to gintis. Faktas, kad mūsų aukštaūgiai buvo tiesiog mirę, maksimaliai atidavę jėgas vakarykštėse rungtynėse. Trūko energijos, kad galėtume nugalėti „Žalgirį“, – reziumavo D. Adomaitis.

„Po pertraukos kauniečiai suaktyvino gynybą, žaidė ant pražangos ribos. O mes neišnaudojome savo progų, nepataikėme laisvų metimų iš po krepšio, prametėme baudas. Taip su„Žalgiriu“ žaisdamas tu nelaimėsi“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar antra viena Karaliaus Mindaugo taurėje „Ryto“ klubui yra geras rezultatas, D. Adomaitis trumpai susimastė ir netrukus pradėjo girti savo varžovus.

„Aš manau, kad antra vieta mūsų komandai yra geras pasiekimas žinant situaciją, kurioje buvome pastaruoju metu. Būkim biedni bet teisingi – „Žalgiris“ šiuo metu yra visa galva geresnis už visas komandas Lietuvoje ir tokiu bus dar ne vienus metus. Ir bus geresnis gerokai“, – tvirtino treneris.

Dėl rinktinių pertraukos artimiausiu metu „Ryto“ komanda dirbs kiek neįprastu grafiku.

„Yra žaidėjai, kurie pakviesti į rinktines. Pavyzdžiui, Pako Cruzas pakviestas į Meksikos rinktinę – skrenda, turės kelias rungtynes. Kalbant apie Lietuvos rinktinę, į ją greičiausiai negalės vykti Evaldas Kairys – jis toks išsekęs, kad jam artimiausiu metu gali tekti net į ligoninę, atstatyti jėgas. Nedžiugina ir tas faktas, kad vakar su temperatūra buvo Arnas Butkevičius. Apskritai, duosime rytojų visiems atsipūsti, o toliau dirbsime pagal savo planus – reikės vėl iš naujo pakrauti baterijas. Tiesa, gal Tu Holloway keletui dienų išleisime susitikti su šeima“, – vardijo D. Adomaitis.

Be minėtų žaidėjų, Dariaus Maskoliūno kvietimo į nacionalinę rinktinę yra sulaukęs vilniečių kapitonas Eimantas Bendžius. Rinktinė prieš Europos čempionato atrankos kovas Vilniuje rinksis antradienį.

Paklaustas, ar komanda nežada atsisakyti australo Camerono Bairstow paslaugų, treneris nuo atsakymo išsisuko. „Atsikelsime šviežia galva ir žiūrėsime, kas čia bus“, – užsiminė jis.

Už antrąją vietą Karaliaus Mindaugo taurėje „Rytui“ atiteko 25 tūkst. eurų čekis. Čempionas „Žalgiris“ gavo 40 tūkst. eurų čekį. Finalo ketverto MVP buvo išrinktas „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

Primename, kad trečią vietą turnyre užėmė Panevėžio „Lietkabelis“, kuris mažajame finale 84:73 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“.

Praėjusių metų finale „Rytas“ Vilniuje nugalėjo „Žalgirį“ 70:67.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)