Antrą savaitę iš eilės žaidžiant su Berlyno ALBA Vilniaus „Ryto“ krepšininkams apmaudžiai nepasisekė pačioje rungtynių pabaigoje.

Jei sostinėje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pralaimėjo tik po pratęsimo 86:94, tai Berlyne antradienį turėjo pripažinti varžovų pergalę po trijų taiklių lyderio Martino Hermannssono baudų metimų – 85:87.

„Dvikova buvo įtempta. Vėl geros rungtynės su ALBA ir vėl, deja, pralaimėjimas, – po mačo kalbėjo D. Adomaitis. – Pažiūrėkite į statistiką – pirmoje dalyje apsigynėme nuo varžovų greitų taškų, tačiau antroje ALBA atkovojo 11 kamuolių puolime ir tai suteikė progą pelnyti dar 19 taškų. Taip pat antroje pusėje leidome varžovams daugiau pelnyti taškų greitose kontratakose“.

Priminsime, kad po didžiosios pertraukos vilniečiai pirmavo net 21 taško skirtumu, tačiau visą savo pranašumą išbarstė ir patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės turnyre bei komplikavo savo galimybes patekti į kitą etapą.

„Rungtynėse yra galimybė laimėti ir pralaimėti. Turi būti psichologiškai tam pasiruošęs. „Rytas“ žaidė labai gerai pirmoje dvikovos dalyje, o mes prastai gynėmės ir leidome vilniečiams pelnyti 57 taškus, – kalbėjo Berlyno ekipos strategas Aito Garcia Renesesas. – Pademonstravome charakterį, pakeitėme gynybą.

Gerai pataikėme, komanda demonstravo gerą energiją. Ši pergalė labai svarbi siekiant patekti į kitą etapą, tačiau dar visko galima tikėtis per likusias dvejas rungtynes“.

Trečiame kėlinyje žaidėme taip, kaip norėjome. Negaliu pasakyti, ką treneris kalbėjo per pertrauką, tai paslaptis. Žinoma, žaisti prieš „Rytą“ man nebuvo lengva, tačiau džiaugiuosi, kad laimėjome.
Rokas Giedraitis

Rungtynių didvyriu tapo aikštės šeimininkų lyderis Martinas Hermannssonas. Jis inicijavo ALBA šturmą trečiame kėlinyje, per kurį pats pelnė net 17 taškų. O dramatiškoje pabaigoje M. Hermannssonas išprovokavo Chriso Kramerio pražangą ties tritaškio linija ir pataikęs visus tris baudų metimus nulėmė Berlyno ekipos pergalę.

„Mums reikėjo tos kibirkšties po didžiosios pertraukos, pagalvojau, jei ne aš, tai kas? Kažkam reikėjo tai padaryti, – kalbėjo 25 taškus surinkęs M. Hermannssonas. – Kai trečiame kėlinyje pradėjome žaisti krepšinį, mus buvo sunku sustabdyti. Esu laimingas, kad laimėjome, pergalės labai reikėjo“.

Antras pagal rezultatyvumą buvo buvęs „Ryto“ žaidėjas Rokas Giedraitis. „Trečiame kėlinyje žaidėme taip, kaip norėjome. Negaliu pasakyti, ką treneris kalbėjo per pertrauką, tai paslaptis. Žinoma, žaisti prieš „Rytą“ man nebuvo lengva, tačiau džiaugiuosi, kad laimėjome“, – sakė 16 taškų pelnęs ir 5 kamuolius atkovojęs lietuvis.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais Belgrade sausio 30 dieną su „Partizan“ (2-2) komanda, kuri antradienį išvykoje 71:68 nugalėjo „Monaco“ (2-2) ekipą.

E grupės lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)