„Rytas“ išvykoje nusileido „Valencia“ ekipai 64:75. Išlyginti svarstykles vilniečiai bandys penktadienį namuose.

„Reikia ištaisyti klaidas gynyboje, daugiausia susijusias su koncentracija. Turime ją išlaikyti be jokių pauzių, o savoje aikštėje tai, manau, bus lengviau padaryti“, – sakė Mindaugas Girdžiūnas.

Pastarajam vėl teks laikinai einančio pareigas įžaidėjo vaidmuo – Ch. Krameris šiame sezone ilgam iš rikiuotės iškrenta jau antrą kartą.

Todėl M. Girdžiūnas mano, kad vieno svarbiausių žaidėjų netektis pernelyg nesutrikdys „Ryto“.

„Jau yra tekę taip persiorientuoti, tad stengsimės vėl tai padaryti. Manau, man teks daugiau įžaidėju parungtyniauti. Ne pirmas kartas, gal susitvarkysiu“, – vylėsi gynėjas.

„Labai nemalonu, bet susikoncentravome iš naujo“, – apie kapitono traumą atsiliepė Eimantas Bendžius.

Kitaip nei M. Girdžiūnas, puolėjas įsitikinęs, kad Valensijoje vilniečiams koją pirmiausia pakišo ne gynyba, o puolimas, būtent – neypatingas pataikymas.

„Prametėme daug metimų laisvi – būtume pataikę, būtume kontroliavę rungtynes, ir „Valencia“ nebūtų taip lengvai pabėgusi. Deriniai veikė, išvesdavo mus į geras pozicijas, bet tiesiog nepataikydavome – to jau negali kontroliuoti. Manau, namuose bus geriau.

„Valencia“ – poros favoritai, jaučia įtampą. Turime jiems kvėpuoti į nugarą, kad to spaudimo varžovai patirtų dar daugiau“, – komentavo krepšininkas.

Ispanijoje jam ypač nekrito – tikslą pasiekė tik vienas iš 7 tolimų metimų, pro šalį lėkė ir abu dvitaškiai.

Gal tai susiję su viršvalandžiais, kuriuos po išsiskyrimo su Dominique'u Suttonu aikštėje nuolat patiria vienintelis ekipoje likęs tikras sunkusis krašto puolėjas? Valensijoje E. Bendžiui taip pat teko didžiausias krūvis – ant parketo jis praleido 33 minutes.

„ Ne, nemanau. Juk nežaidžiame kas antrą dieną. Be to, medicinos personalas mus prižiūri, treneriai nedaro sunkių treniruočių“, – nejaučiantis nuovargio tvirtino žaidėjas.

Tuo metu D. Adomaitis mintyse jau perskirsto minutes ir atsakomybes Ch. Kramerio netekusiai komandai.

„Pabuvome komfortiškai beveik du mėnesius, o dabar žaidėjams vėl teks prisitaikyti prie perstumdytų pozicijų. Daugiau įžaidėju turės rungtyniauti M. Girdžiūnas, kuris dalinsis šiomis pareigomis su Roku Stipčevičiumi. D.J. Seeley reikės daugiau būti su kamuoliu. Taip pat privalėsime į rotaciją įtraukti kurį nors iš jaunų žaidėjų. Kiekvienas turės įnešti savo indėlį“, – kalbėjo treneris.

Specialistas atskleidė iš savo auklėtinių pirmiausia reikalausiantis aukštos žaidimo spartos.

„Pirmose rungtynėse puldami susikūrėme daug gerų progų metimams, tik nepataikėme. Faktas, kad kiekvienas toks epizodas žaidžiant su „Valencia“ gali būti lemiamas. Todėl mūsų pataikymo procentai turi būti aukštesni. Ir labai galingai turi sužaisti Artiomas Parachovskis.

Kaip bebūtų, su jais turime žaisti greitą krepšinį. Negalime veltis į žaidimą penki prieš penkis, turime rinkti „lengvų“ taškų greitose atakose, turime palaikyti intensyvumą. Valensijoje trečiame ketvirtyje man pirmiausia nepatiko būtent sulėtėjusi mūsų sparta“, – teigė D. Adomaitis.

Bet ar be pagrindinio žaidimo organizatoriaus „Rytas“ pajėgus 40 minučių diktuoti tempą?

„Į šį aštuntfinalį žengėme labai gerai pasiruošę – tiek fiziškai, tiek komandiškai. Tik viską sujaukė Chriso trauma. Rotacija – vienas dalykas, kitas yra psichologija. Matėsi, kad po tos traumos komanda išsibalansavo, pasipylė kelios klaidos, atsirado nuovargis. Bet žaidėjams sakau: tinkamai nusiteikti – jūsų darbas. Mūsų, trenerių, darbas yra paruošti rungtynių planą, žaidėjų darbas – jį vykdyti. Manau, turimos rotacijos užtenka intensyvumui išlaikyti.

Tokiose situacijose kiekvienas žaidėjas turi padaryti žingsnį į priekį, ir tą padaryti dėl Chriso. Jis – mūsų kapitonas, labai svarbus žaidėjas ne tik aikštėje, bet ir rūbinėje. Kiekvienas turi pasistengti dėl jo“, – svarstė D. Adomaitis.

Anot jo, kol kas trenerių štabas nesuka galvos dėl Ch. Kramerio pamainos paieškų.

„Dabar galvojame apie šias rungtynes, o po to spręsime. Aišku, galvojame, žiūrime, tačiau rinka yra negailestinga“, – didelių lūkesčių nepuoselėja komandos strategas.

Rūpesčių dėl traumų turi ir „Valencia“, kuriai pirmame mače mažai kuo padėjo sveikatos problemų kamuojamas lyderis Bojanas Dubljevičius. Pasak „Ryto“ atstovų, jie yra paruošę žaidimo prieš šį vidurio puolėją iš Juodkalnijos planą, o ar jo prireiks Vilniuje – nežinia.

Antrasis ketvirtfinalio serijos iki dviejų pergalių mačas tarp „Ryto“ ir „Valencia“ vyks penktadienį, nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)