Praėjusią savaitę 15 kandidatų sąrašą paskelbęs nacionalinės komandos vyriausiasis treneris dabar jį sutrumpino trimis pavardėmis.

Į galutinę sudėtį nepateko Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Paulius Valinskas, „Afyon“ (Turkija) klube rungtyniaujantis puolėjas Edgaras Želionis ir Bambergo „Brose“ (Vokietija) puolėjas Arnoldas Kulboka.

Rinktinės sąraše liko dvi naujos pavardės – vidurio puolėjo Egidijaus Mockevičiaus (Pezaro „Pallacanestro“, Italija) ir gynėjo Dovio Bičkauskio (Utenos „Juventus“).

Įdomu, jog pastarasis kartu su kvietimo į nacionalinę komandą sulaukusiu bendraklubiu Martinu Gebenu šią savaitę kovėsi prieš D. Adomaičio treniruojamą Vilniaus „Rytą“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje ir pralaimėjo tik po dramatiško mūšio.

Rinktinės treniruočių stovykla prasidės vasario 18 dieną Vilniuje, o vasario 22 dieną išvykoje komanda susikaus su Nyderlandų rinktine. Po šio susitikimo lietuviai persikels į Klaipėdą, kur vasario 25 dieną pasaulio čempionato atranką baigs dvikova su Italijos krepšininkais.

Pirmose rungtynėse Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Nyderlandų rinktinę įveikė po dviejų pratęsimų rezultatu 95:93, o italams išvykoje nusileido 65:70.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Nyderlandų ir Italijos rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Šarūnas Vasiliauskas(„Gaziantep“)PG
2.Žygimantas Janavičius(„Skycop“)PG
3.Dovis Bičkauskis(„Juventus“)PG/SG
4.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
5.Adas Juškevičius(„Nanterre 92“)SG
6.Arnas Butkevičius(„Rytas“)PF
7.Rokas Giedraitis(ALBA)SF
8.Eimantas Bendžius(„Rytas“)SF/PF
9.Gytis Masiulis(„Neptūnas“)PF
10.Egidijus Mockevičius(„Pallacanestro“)C
11.Martinas Gebenas(„Juventus“)C/PF
12.Martynas Echodas(„Rytas“)C

Lietuvos rinktinė yra viena iš 7 Europos komandų, užsitikrinusių vietą pasaulio čempionate. Anksčiau laiko kelialapį į Kiniją taip pat iškovojo Vokietija, Graikija, Prancūzija, Čekija, Ispanija ir Turkija. Į pasaulio čempionatą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės komandas.

2019 metų pasaulio krepšinio čempionato burtai bus ištraukti kovo 16 dieną Šendžene. Pirmenybės vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.*Lietuva1091+17519
2.Italija1073+8317
3.Lenkija1064+5516
4.Vengrija1055+215
5.Kroatija1046-614
6.Nyderlandai1037-3113
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)