Rimtu iššūkiu šeimininkams laikyti uostamiesčio atstovai tik mačo pabaigoje išvengė visiško pažeminimo, laimėdami paskutinį kėlinį 23:9. Trečiame ketvirtyje komandas skyrusi praraja buvo perkopusi 30 taškų.

„Labai gerai pradėjome puolime, baudėme priešininkus už riziką ginantis. Chriso Kramerio metimai palengvino gyvenimą ir kitiems, visi atliko savo vaidmenis. 35 minutes tai buvo labai geros rungtynės, visiškai pasiteisino ir mūsų gynyba, sustabdėme „Neptūno“ kamuolio judėjimą“, – džiaugėsi „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Snaiperiškomis savybėmis negarsėjantis vilniečių kapitonas Ch. Krameris šeštadienį iš toli atakavo įstabiu 71 proc. taiklumu ir pagerino savo asmeninį pataikytų tritaškių rekordą vilkint „Ryto“ marškinėlius (5/7).

Amerikietis iš viso surinko 20 taškų (iš jų net 18 – iki pertraukos) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Norėjome viską palikti aikštėje ir nuo pradžių tai darėme, pataikėme puikių metimų. Pats jaučiausi puikiai, įmečiau pirmus metimus, įgavau pasitikėjimo savimi. Žinojau, kaip varžovai ginsis nuo žaidimo du prieš du, ir tuo pasinaudojau. Tikiuosi, rytoj seksis taip pat. Ryt laukia didžiausias testas, ant kortos pastatytas trofėjaus likimas“, – sakė Ch. Krameris.

D. Adomaitis nesiėmė spėlioti, ar nuo jo kapitono finale panašiai bandys gintis ir „Žalgiris“. O Krepšinis.lt paklaustas, kaip vertina ekipų galimybes, treneris vylėsi, jog namų sienos jas suvienodins.

„Daug kas žiūri į žaidėjus, biudžetus, ankstesnius titulus – daug yra kriterijų. Aš galvoju, kad nesvarbu, kur ir kokios rungtynės žaidžiamos, prieš jas varžovų šansai yra vienodi. Faktas, kad „Žalgiris“ yra favoritas, bet mes žaidžiame namuose. Ar nebuvo šiandien mažoka fanų tribūnose? Nežinau, buvau susikoncentravęs į žaidimą, nemačiau, kiek žmonių susirinko. Bet tikiuosi, kad rytoj visos kėdės bus užimtos“, – svarstė D. Adomaitis.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis graužėsi, jog jo ekipa rizikavo atsitraukdama nuo Ch. Kramerio.

„Rytas“ nokautavo mus jau pačioje pradžioje. Bandėme atsikelti, bet iškart vėl griuvome. Stipriausias smūgis buvo Ch. Kramerio tritaškiai. Reikia pripažinti, tai – trenerio taktinė klaida pasirenkant tokią gynybą prieš jį.

Labai sunku buvo kontroliuoti rungtynes, nes labai greitai rinkomės kvailas pražangas. Žaidėme po vieną, per minutės pertraukėlę turėjau pakelti balsą, kad surinkčiau į krūvą žaidėjus. Jie buvo neatpažįstami – gal stresas taip paveikė, nežinau. Labai sunku buvo vadovauti. Kaip ir visa komanda, atvažiavęs į Vilnių norėjau parodyti kažką daugiau, bet perdegėme, blogai pasiruošėme“, – pripažino K. Maksvytis.

Pagrindinis „Neptūno“ vidurio puolėjas Jerai Grantas pusfinalyje žaidė tik 5 min. rungtynių pradžioje, o vėliau nebepakilo nuo atsarginių suolo dėl pėdos skausmų.

„Žinojome, kad jam šiek tiek skauda koją, bandėme išsiversti su vaistais, bet nepavyko. Ar Grantas žais rytoj? Labai maža tikimybė, turbūt jam reikia poilsio“, – komentavo klaipėdiečių vairininkas.

Primename, kad pirmajame šeštadienio pusfinalyje titulą ginantis „Žalgiris“ sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“ 89:58.

Sekmadienį rungtynės dėl trečios vietos prasidės 14 val., finalas – 17.40 val. Tarp dvikovų vyks Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Snaiperio“ konkursas.

Praėjusiais metais Klaipėdoje vykusiame finale „Žalgiris“ pranoko „Rytą“ 81:62.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)