Klaipėdiečių pasirodymą šiame sezone užbaigė pralaimėjimas 60:89 Kaune – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje peilio ašmenimis vaikščioję žalgiriečiai nugalėjo bendru santykiu 3-2.

Vis dėlto po rungtynių D. Adomaitis nesibarė – net ir technine pražanga „Neptūno“ strategą raminusius teisėjus prisiminė tik jau išeidamas iš spaudos konferencijos.

„Didžiuojuosi vyrais – ne tik šia serija, bet ir visu paskutiniu mėnesiu. Susidūrėme su daug iššūkių, bet jie į viską pažiūrėjo labai profesionaliai. Manau, dėl to į svarbiausią sezono stadiją ir atėjome tokios formos. Gaila, kad užšokome ant „Žalgirio“, bet tai turi būti pamoka – gerai žaisti reikia nuo sezono pradžios, nes kiekvienos rungtynės lemia, kur atsidursi sezono pabaigoje“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Trečiadienį jo ekipa rungtyniavo be pagrindinio įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, bet dar keli krepšininkai turėjo smulkesnių sveikatos problemų, dėl kurių, anot trenerio, net nebuvo kaip ruoštis paskutinei dvikovai.

Vis dėlto du kėlinius patampyti titulą ginantiems favoritams nervus „Neptūnas“ dar įstengė.

Įtampą liudijo tarp D. Adomaičio ir jo tiesioginio oponento Kazio Maksvyčio įsiplieskęs ginčas.

Pastarasis pernelyg emocingai į įvykius aikštėje reaguojanti kolegą arbitrams siūlė sutramdyti pašalinimu iš rungtynių. Tai nugirdęs svečių strategas prabilo tikrai ne Salomėjos Nėries eilėmis.

„Jis labai norėjo, kad man duotų antrą techninę. Pasakiau, kad užsiimtų savo reikalais. Normalu, kad rungtynių metu verda emocijos. Tai tikrai nereiškia, kad apsikolioję per rungtynes jau tapome priešais. Neįsivaizduojate, kiek su Šaru (Šarūnu Jasikevičiumi – Delfi) išsikolioję esame, o vis tiek geriausi draugai.

Paprasčiausiai tarp trenerių yra nerašytų taisyklių. Manau, Kazys jas žino. Suprantu, kad yra didžiulis spaudimas dirbant „Žalgiryje“, bet kolegos yra kolegos. Tikiuosi, Kazys nedarys taip Eurolygoje, nes ten reaguotų dar ne taip“, – aiškino D. Adomaitis.

Nors „Neptūnas“ į stipriausių ketvertą nepateko antrus metus iš eilės, nuo praėjusio gruodžio komandą treniruojantis 48-erių specialistas teigia pastebėjęs, kaip „Žalgiriui“ pasiūlyta kova atgaivino susidomėjimą reprezentacine komanda Klaipėdoje.

„Žiūrovų skaičius viską geriausiai pasako. O kad jų būtų, reikia pergalių. Paskutinės rungtynės atmosferos prasme buvo tikrai išskirtinės. Manau, Klaipėda tokių rungtynių nusipelnė daugiau, jai reikėtų dalyvauti ir tarptautinėse varžybose, tarkime, Europos taurės atrankoje“, – sakė D. Adomaitis, užsiminęs, jog pergales prieš čempionus įvertino ir klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius, skyręs komandai pinigines premijas.

Europos taurių turnyrus „Neptūno“ vairininkas trečiadienį paminėjo kelis kartus.

Gali būti, jog tai bus viena sąlygų, kurių jis turės artimiausiomis dienomis laukiančiame klubo susirinkime. Paklaustas apie savo ateitį, D. Adomaitis tiesaus atsakymo kol kas neturi.

„Man patinka Klaipėda, atmosfera šiame klube – dirbu čia jausdamas didelį pasitikėjimą. Sėsime su klubo vadovybe, pasikalbėsime, kokios ateities perspektyvos, koks biudžetas ir kitos detalės“, – dėstė D. Adomaitis.

Užtat jis neabejoja Pauliaus Jankūno, kurio karjeros aikštėje „Neptūnui“ dar nepavyko užbaigti, ateitimi.

Paskutinį sezoną žaidžiantis „Žalgirio“ simbolis, vasarą pereisiantis dirbti į klubo administraciją, sulaukė šilto D. Adomaičio apkabinimo po finalinės sirenos.

„Prieš rungtynes kirbėjo mintis, kad kažkuriam sezonas baigsis – arba man, arba Jankiui. Noriu padėkoti jam už tą etapą, kai kartu dirbome rinktinėje. Taip pat noriu pasveikinti su tokia fantastiška karjera – ne tik laimėjimais, bet ir atsidavimu darbui, klubui. Paulių galime pateikti kaip pavyzdį. Dar svarbiau, koks žmogus jis yra, kokios vertybės. Manau, tolesnė jo karjera „Žalgiryje“ bus taip pat fantastiška – bus geriausias Europoje sporto direktorius“, – šypsojosi D. Adomaitis.

Tiesa, tiek P. Jankūnui, tiek visam „Žalgiriui“ prieš tai dar teks paprakaituoti ant parketo. Kitaip nei K. Maksvytis, D. Adomaitis nemano, kad kauniečiams pusfinalyje grumtis su Panevėžio „Lietkabeliu“ bus lengviau.

„Šaro laikais tiesiog nežinodavai, per kurią vietą atakuoti „Žalgirį“. Dabar jau kitokia komplektacija. Neįžeidžiant nė vieno, išeina jų penketas, ir kartais matai net tris variantus, o gal net visus keturis. Toks ir yra skirtumas. Manau, jiems bus sunkiausia dėl didžiulio Nenado Čanako įdirbio Panevėžyje, reikės begalės kantrybės gynyboje“, – prognozavo specialistas.

Primename, kad ketvirtfinalio intriga į penktąsias serijos rungtynes nusikėlė tik trečią kartą turnyro istorijoje.

Abusyk namuose laimėjęs „Žalgiris“ du kartus pirmavo, bet „Neptūnas“ taip pat rado atsakymų savoje aikštėje. Pirmadienį klaipėdiečiai nugalėjo 87:78.

Kitame pusfinalyje „Šiauliai“ mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją