Tiek Lietuva, tiek Italija jau užsitikrino kelialapius į pirmenybes Kinijoje, tačiau mūsų šalies vyrams įveikti italus – garbės reikalas, kadangi Italijoje buvo pralaimėta 5 taškais – 65:70. Ir tai buvo vienintelis lietuvių pralaimėjimas šiame atrankos į pasaulio čempionatą cikle.

„Pirmiausia mintyse norime revanšo. Tą ir akcentuojame. Tas pasiruošimas toks – kaip ir aiški situacija lentelėje, tačiau norime atsirevanšuoti. Antras dalykas – kontroliuoti žaidimo ritmą, kad italai nebėgtų į greitą puolimą. Tai esminiai dalykai, kuriuos privalome gerai padaryti“, – sekmadienį po vakarinė treniruotės Klaipėdoje kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

„Varžovai tikrai daug keičiasi gynyboje, tą akcentuoja. Mes bandysime išnaudoti mūsų didelius žmones, taip pat gal žaisime ir mažesniu penketu, kad išnaudoti jų silpnas vietas puolime. Mūsų žaidėjų galvose nebus spaudimo ir tikiuosi, kad tai padės žaisti laisviau. Pasikartosiu: mes norime revanšo ir esame tam nusiteikę. Lietuvos rinktinei nėra nesvarbių rungtynių“, – pridūrė treneris.

Prakalbus apie Renaldą Seibutį, kuris noriai vilki Lietuvos rinktinės marškinėlius ir atvyksta į visus atrankos į pasaulio čempionatą „langus“. Lietuvos rinktinės treneris pabrėžė: „Tie dalykai atspindi jo profesionalumą ir požiūrį į krepšinį. Tai yra žmogus atsidavęs krepšiniui ir savo darbui. Jis yra puikus pavyzdys jaunimui, kaip reikia dirbti treniruotėse, kaip elgtis už aikštės ribų. Manau, kad visada yra gerai turėti tokį žmogų komandoje.“

Italijos rinktinė penktadienį net 75:41 sutriuškino vengrus ir šios šalies krepšinio federacija iš karto pratęsė sutartį su vyriausiuoju treneriu Meo Sacchetti iki 2021-ųjų, kuomet vyks Europos čempionatas. Pastarasis strategas rinktinės vairą perėmė iš Ettore Messinos po 2017-ųjų Europos pirmenybių.

Italija pasaulio čempionate paskutinį kartą varžėsi 2006 metais. M. Sacchetti rinktinės vairą perėmė iš Ettore Messinos, kuris komandai vadovavo 2017-tųjų Europos pirmenybėse.

Primename, kad penktadienį Lietuvos rinktinė atrankoje į pasaulio čempionatą Amsterdame šventė pergalę prieš olandus 78:69 ir J grupėje užsitikrino pirmąją vietą.

Žurnalistams pasiteiravus, galbūt daugiau progų pasireikšti gaus tie, kas penktadienį mažiau rungtyniavo dvikovoje su olandais, D. Adomaitis atsakė: „Aš manau, kad stengsimės tą laiką padalinti vienodai. Kiekvienas gaus savo šansą. Svarbiausią, kad kiekvienas įneštų energijos ir fiziškumo.“

Lietuvos rinktinės strategas džiaugėsi, kad penktadienį Amsterdame Lietuvos rinktinę palaikė itin gausus būrys sirgalių ir tikisi, kad Klaipėdos „Švyturio“ arenoje atmosfera taip pat bus puiki.

„Man norėtųsi dar kartą padėkoti tiems sirgaliams, kurie atvyko su tokiu pozityvumu tiek per rungtynes, tiek po rungtynių bendraujant su žaidėjais. Tas noras bendrauti man yra suprantamas, kai tu dirbi ne Lietuvoje, tas lietuviškumo jausmas išties yra didelis. Per rungtynes patys olandai nesuprato, kas darosi, kai namų komanda bėga į aikštelę per pristatymą, o juos nušvilpia. Olandų žaidėjams tai buvo nesuprantama.

Lietuviai padarė fantastinę atmosferą ir išties buvo super. Dėl to mes tą krepšinį ir žaidžiame. Visi žinome, kad Klaipėdoje taip pat labai mylį krepšinį, kaip čia palaiko savus žaidėjus... Tikimės sausakimšos arenos, norėtume žaisti puikioje atmosferoje, juk bus ne tik klaipėdiečių, atvyks ir daug kitų miestų krepšinio mylėtojų“, – pažymėjo D. Adomaitis.

Dvikovos su italais itin laukia vyrų rinktinės duris pravėręs Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas Gytis Masiulis.

„Žaisti Klaipėdoje ir vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius – dvigubas malonumas. Tikiuosi, kad sirgaliams padovanosime pergalę. Geros nutaikos, užsitikrinome pirmą vietą, bet nesiruošiame atsipalaiduoti. Klausiate, ar tai įmanoma? Klaipėdoje, kur toks nuostabus sirgalių palaikymas, viskas yra įmanoma. Tą ir bandysime įrodyti“, – pabrėžė G. Masiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)