Nors Jonas Valančiūnas jau keletą dienų yra Palangoje ir kartu su D. Adomaičiu „Vanagupės“ viešbutyje pasitiko čia besirenkančius rinktinės draugus, treniruočių su Lietuvos rinktine nuo pirmos pratybų dienos pradėti jis negalės.

Memfio „Grizzlies“ aukštaūgiui, kaip ir Indianos „Pacers“ vidurio puolėjui Domantui Saboniui, dėl NBA ir FIBA susitarimo prisijungti prie komandos treniruočių bus galima tik rugpjūčio 1-ąją – likus vienai dienai iki pirmų kontrolinių rungtynių Pamplonoje su Ispanijos rinktine.

– Kokią planuojate treniruočių stovyklos pradžią, kaip žadate į komandą įtraukti Joną ir Domantą? – žurnalistai paklausė D. Adomaičio.

– Jie dirbs pagal individualų planą, bus greta komandos, gal kai kurias treniruotes ir stebės. Bandysime tą laiką be jų išnaudoti maksimaliai. Yra labai aiški data, kai jie gali prisijungti prie komandos – rugpjūčio 1-oji. Iki tol krepšininkai dirbs individualiai. O likusieji jau nuo šiandien dirbs rimtai, ir stadione, ir salėje. Šiandien popiet turėsime pirmą įvadinę treniruotę su fizinio rengimo treneriu.

– Kai sutrumpinote kandidatų sąrašą, iš jo išbraukėte dar vieno aukštaūgio – Antano Kavaliausko pavardę. Tai darydamas žinojote, kad Antanas planuoja užbaigti karjerą?

– Taip, žinojau. Jis buvo vienas iš pirmųjų žmonių, apie kurio nebuvimą rinktinėje sužinojau asmeniškai. Tačiau jo paties noras buvo, kad tas pokalbis liktų mūsų tarpe. Taigi tas pokalbis liko tarp mūsų. Antano nėra, kažkas kitas turės šansą.

– Kokia buvo Artūro Milaknio situacija, kodėl sutrumpintame sąraše jo nebepamatėme?

– Dėl kiekvieno žaidėjo ilgai sėdėjome ir sprendėme, buvo daug diskusijų. Galutinis sprendimas yra toks, koks yra. Daugiau čia nėra ką ir kalbėti. Nenorėjome kviestis pernelyg daug žaidėjų ir tą treniruočių procesą daryti tokį – „kas papuls, o kas nepapuls“. Norėjome iš karto treniruotis su pagrindiniais žaidėjais, žinojome ir faktą, kad mums pradžioje negalės padėti NBA krepšininkai. Faktas, kad tai procesą apsunkina, bet tą darbą atliksime su kitais.

– Komandoje nelikus Artūro Gudaičio ir A. Kavaliausko, iš esmės sudėtyje lieka trys tvirti dvyliktuko žaidėjai aukštaūgiai – Valančiūnas, Sabonis ir Paulius Jankūnas. Ar tai reiškia, kad priekinė linija galutinėje sudėtyje bus žemesnė ir daugiau krepšininkų turėsime ketvirtoje pozicijoje?

– Taip, vadinamoje sunkaus krašto pozicijoje žaidėjų turėsime daugiau, reikės bandyti tai išnaudoti rengiantis kovoms su oponentais.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

– Daug variantų yra trečioje – lengvojo krašto puolėjo pozicijoje – Jonas Mačiulis, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius. Gal kažkas iš jų taip pat bus pastumtas į ketvirtą, sunkaus krašto poziciją?

– Jonas rinktinėje jau yra žaidęs ketvirtoje pozicijoje, jis gali būti ir trečias, ir ketvirtas „numeris“. Tačiau kitų išvardintų žaidėjų privalumas taip pat tpoks, kad jie gali žaisti keliose pozicijose. Tačiau faktas, kad toje pozicijoje yra didelė konkurencija.

– Ar nustebino tai, kad J. Mačiulis visgi išsigydė traumą ir nusprendė prisijungti prie komandos?

– Tai lėmė didžiulis paties Jono noras dalyvauti mūsų stovykloje. Ir kitas dalykas – medikai atliko nuostabų darbą.

Išplėstinis Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

1.Mantas Kalnietisbe kluboPG
2.Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“PG
3.Žygimantas JanavičiusPrienų „Skycop“PG
4.Renaldas SeibutisSaragosos „Tecnyconta“SG
5.Adas Juškevičius„Nanterre 92“SG/PG
6.Marius GrigonisKauno „Žalgiris“SG
7.Rokas GiedraitisBerlyno ALBASF/SG
8.Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“SF/PF
9.Mindaugas Kuzminskasbe kluboSF/PF
10.Edgaras UlanovasKauno „Žalgiris“SF
11.Jonas MačiulisAtėnų AEKSF/PF
12.Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“SF
13.Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“PF
14.Paulius JankūnasKauno „Žalgiris“PF
15.Domantas SabonisIndianos „Pacers“PF/C
16.Jonas ValančiūnasMemfio „Grizzlies“C
17.Martinas GebenasUtenos „Juventus“C
18.Martynas EchodasVilniaus „Rytas“C


Pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės vienoje grupėje su Senegalo, Australijos ir Kanados nacionalinėmis ekipomis. Pirmąsias rungtynes rugsėjo 1 d. mūsiškiai žais su Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)