Trečiadienį Europos taurės turnyre „Ryto“ laukia dar pergalės skonio tarptautinėse kovose nepatyrusi Turino „Fiat“ ekipa.

Italijos klubas turnyro starte svečiuose 85:88 nusileido Frankfurto „Skyliners“, namuose 80:84 pralaimėjo „Mornar Bar“ (Juodkalnija) ekipai, prieš savaitę svečiuose 78:92 neprilygo Kazanės UNIKS krepšininkams.

Tiesa, vietiniame fronte „Fiat“ po trijų „Lega A“ turų savo sąskaitoje turi dvi pergales, praėjusį savaitgalį svečiuose 98:85 pranoko „Reggiana“ ekipą.

Rezultatyvus puolimas „Fiat“ klubui būdingas ir Europos taurės turnyre. Pagal pelnomus taškus „Fiat“ užima 9-ą vietą – vidutiniškai per mačą italų ekipa pelno po 81 tašką. „Rytas“ šioje vietoje – vos 21-oje pozicijoje: tik 71,33 taško per mačą.

Kiekvienai komandai, netekus pagrindinio įžaidėjo, visada yra iššūkis žaisti ir kurti atakas. Tikime ir manome, kad sugrįžus Ch. Krameriui daugelyje situacijų bus žymiai lengviau.
Dainius Adomaitis

Pergalę turintis ir dvi nesėkmes patyręs „Rytas“ „Eurocup“ D grupėje kartu su Juodkalnijos klubu dalinasi 4-5 vietomis.

Sostinės komandos strategas Dainius Adomaitis nesitiki lengvos kovos: Vilniaus klubo kelyje – pavojingas varžovas.

– Treneri, kokį įspūdį palieka „Fiat“ komanda?

– Tai labai pavojingas varžovas. Pirmiausia, jos 30 proc. atakų sudaro greitas puolimas arba labai ankstyvas atakų užbaigimas.

Dažnai atakuoja pirmomis sekundėmis, čia mūsų gynybai bus svarbiausias iššūkis tai sustabdyti.

Dabar komandai vadovauja asistentas ir jų žaidimas keičiasi į gerąją pusę, laimi Italijoje rungtynes. Tai išties pavojinga ekipa.

– „Fiat“ ekipa – viena prasčiausiai besiginanti Europos taurėje, tą galima sieti su pokyčiais trenerių štabe (red. – sveikatos problemų turintį Larry Browną pakeitė jo asistentas)?

– Daug dalykų tai lemia. „Fiat“ gynybos sistema nuo sezono pradžios vis dar keičiasi, bet žaidimas gerėja, įskaitant ir gynybą. Tą įrodo ir Italijos čempionato paskutinės rungtynės.

Skaičiai yra skaičiai, bet besiruošdami mačui remiamės paskutine varžovų akistata.

– Ch. Krameris grįžta į rikiuotę, kokia jo sportinė forma ir ar jis bus pasiruošęs padėti trečiadienio mače?

– Sportinė forma yra normali, pirmadienį turėjo pirmą bendrą treniruotę su komanda, penki prieš penkis. Šiandien – jo antroji treniruotė, panašu, kad viskas yra gerai.

– Kalbant apie „Ryto“ puolimą, be Ch. Kramerio kilo daug problemų atakuojant, ar kapitono sugrįžimas gali išspręsti tas problemas?

– Kiekvienai komandai netekus pagrindinio įžaidėjo visada yra iššūkis kurti atakas. Tikime ir manome, kad daugelyje situacijų bus žymiai lengviau.

– Kam labiausiai Ch. Kramerio sugrįžimas komandoje atriš rankas?

– Naudą pajus visa ekipa. Sugrįšime į tas pozicijas, kuriose ir turime žaisti.

– Naujokas Manny Harrisas LKL mače su „Šiauliais“ žaidė beveik 8 minutes, nepasirodė po pertraukos, gal patyrė traumą?

– Ne, mes su juo turime problemų, kurios susijusios su aklimatizacija. tai užtruko per ilgai ir vis dar tęsiasi. Jis nemiega naktimis, per treniruotes ar rungtynes jam yra kartais sunku. Kas yra keliavę į kitą laiko zoną, žino tas problemas.

Į rungtynes tu turi ateiti pasiruošęs žaidimui, jei tau nepavyksta duoti naudos komandai, tada dar turi dirbti treniruotėse.

„Eurocup“ D grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Uniks3027522550
2.Unicaja2125922930
3.Skyliners21209227-18
4.Rytas12214228-14
5.Mornar Bar12243273-30
6.Fiat03233251-18

„Ryto“ ir Turino „Fiat“ mačas – trečiadienį „Siemens“ arenoje, pradžia – 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)