Neseniai su „Rytu“ iškovojęs kelialapį į Europos taurės ketvirtfinalį, šį sekmadienį D. Adomaitis su Vilniaus komanda džiaugsmo šokį šoko ir po Lietuvos taurės rungtynių – finale sostinės klubas 70:67 palaužė favoritu laikytą Kauno „Žalgirį“.

„Pirmiausia noriu padėkoti visiems vyrams už įdėtą darbą ruošiantis turnyrui. Šiandien ryte buvo nelengva, bet vyrai noriai atėjo į treniruotę, susidėjo į galvą užduotis ir mes aikštėje atlikome tai, ką ir planavome – ketvirtame kėlinyje tokios detalės ir buvo lemiamos“, – po rungtynių spaudos konferecijoje kalbėjo D. Adomaitis.

„Pagrindinis klausimas buvo tas, kaip mes sugebėsime kontroliuoti baudos aikštelę, kaip apribosime jų pelnomus taškus iš baudos aikštelės ir atkovotus kamuolius. Kartais tai atrodė labai gerai, o kai jie išnaudodavo antrus šansus, turėjome problemų.

Bet esu nepaprastai laimingas dėl vyrų ir dėl viso klubo, kuris įdėjo visas pastangas tam, kad būtume čia, kur dabar esame. Ačiū sirgaliams, kurie taip gerai palaikė. Rungtynės trunka keturiasdešimt minučių ir svarbiausia – nepalūžti sunkiais momentais. Vyrai sugebėjo nepalūžti“, –D. Adomaitis, po pertraukos į Vilnių sugebėjęs sugrąžinti kokį nors trofėjų.

Paskutinį sykį „Ryto“ komanda Karaliaus Mindaugo taurę buvo iškovojusi dar 2016-aisiais, kai komandą treniravo Tomas Pačėsas.

Paklaustas, kaip vertina aplinkybę, kad dar prieš mėnesį po pralaimėjimo „Lietkabeliui“ iš arenos tribūnų girdėjo raginimus trauktis, o dabar komandos žaidėjų yra mėtomas ant rankų ir sirgalių glėbesčiuojamas, D. Adomaitis šyptelėjo.

„Kaip kažkada minėjau, toks yra mūsų darbas. Vieną dieną kritikuoja, kitą – situacija kaip dabar: tie patys sirgaliai po rungtynių priėjo ir atsiprašinėjo, kad negerų dalykų prikalbėjo“, – pažymėjo jis.

Anot „Ryto“ stratego, šis sezonas prie Vilniaus komandos vairo jam yra pats sudėtingiausias per visą karjerą.

„Manau, kad visi žino, koks mūsų sezonas buvo nuo pačios pirmos dienos. Man, kaip treneriui, tai yra pats sunkiausias sezonas karjeroje, tiek daug dalykų nutiko per tuos kelis mėnesius... Traumos, žaidėjų atvykimai ir išvykimai, neprisitaikymas. Džiaugiuosi, kad klubas įsiklausė, padarė tas reikiamas korekcijas, kurių reikėjo. Jeigu jų nebūtume padarę, gal ir nebūtume čia“, – dėstė treneris.

Tiesiai šviesiai paklaustas, ar turi omenyje iš komandos į Ispaniją išsiųstą amerikietį Dominique'ą Suttoną, ne vieną mėnesį „kėlusį bangas“ komandos rūbinėje, treneris atsakymą paliko tarp eilučių.

„Aš manau, kad pirmiausiai viskas priklauso nuo to, ką tu turi rūbinėje. Jeigu iš rūbinės kiekvienas gali eiti ir vėliau vienas už kitą numirti aikštėje, kartais toks dalykas yra svarbesnis, nei turėti daugiau talento. Dabar turime labai gerą atmosferą drabužinėje, ko aš labai ir norėjau“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Rungtynių pabaigoje „Ryto” žaidimą pagyvino ir iniciatyvą perimti padėjo kroato Roko Stipčevičiaus žaidimas – aikštėje siautęs ir tritaškiais „Žalgirio“ gynybą terorizavęs įžaidėjas tapo lemiamo vilniečių spurto ketvirtame kėlinyje iniciatoriumi, o visi „Ryto“ gerbėjai ant kojų pakilo po epizodo, kai R. Stipčevičius po savo netaiklaus metimo sugebėjo atkovoti kamuolį po „Žalgirio“ krepšiu ir pelnyti itin svarbius du taškus.

Anot D. Adomaičio, jis niekada neabejojo 32-ejų gynėjo talentu.

„Kai, traumą gavus Chrisui Krameriui, mes ieškojome įžaidėjų, ir kai atsirado Roko pasirinkimo galimybė, iš karto tokį sprendimą ir padarėme. Roką žinau seniai, ne kartą matęs, kaip jis žaidžia. Tokio krepšininko mums reikėjo ir šis sprendimas jį įsigyti pasiteisino tūkstančiu procentų.

Jis atnešė gyvybės rūbinėje, jis žino, kaip žaisti svarbias rungtynes, puikiai jaučiasi karščiausiose atmosferose. Jis šiandien ėmė ir negalvojęs tuos tritaškius metė – tada, kai mums to ir reikėjo“, – 13 taškų pelniusį gynėją gyrė treneris.

„Žalgirio“ ekipoje pastaraisiais sezonais aukštaūgiai vaidina labai svarbų vaidmenį, tačiau šį sykį „Rytas“ visiškai sugebėjo eliminuoti vieną pagrindinių oponentų ginklų – Brandoną Daviesą.

Amerikietis per 16 min. sukrapštė vos 3 taškus, pataikęs tik 1 iš 8 dvitaškių metimų ir 1 iš 2 baudų. Taip pat jis atkovojo 5 kamuolius, tačiau mačą baigė surinkęs lygiai 0 efektyvumo balų.

Tuo metu vilniečių komandoje sunkiai sulaikomas buvo tiesioginis jo oponentas, MVP pripažintas baltarusis Artiomas Parachovskis, per 31 min. pelnęs 14 taškų, atkovojęs 11 kamuolių, tą patį B. Daviesą sustabdęs itin efektingu bloku ir viso surinkęs 21 naudingumo ba1ą.

„Artiomas padarė milžinišką darbą gynyboje. Taip pat pasiteisino ir visas kitas mūsų planas ginantis. Bet kalbant apie Artiomą, jis turi ūgį, fizines savybes, gynyboje jį pergudrauti nėra paprasta. Gerą darbą atliko visą komanda“, – rankomis trynė D. Adomaitis.

Artimiausiu metu D. Adomaičio darbai su „Ryto“ klubu trumpam bus sutrikdyti – jau pirmadienį Vilniuje renkasi Lietuvos rinktinės kandidatai, besiruošiantys likusioms dvejoms pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybų rungtynėms su Nyderlandais ir Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)