Palikęs aikštę po finalinės sirenos Andrew Bogutas griaudėjo iš tolo. Droždamas pro žiniasklaidos atstovus vidurio puolėjas plūdosi taip, kad drebėjo „Cadillac center“ arenos sienos.

„Eikite į suš**tos FIBA būstinę. Tai – suš**ta gėda“, – po pralaimėjimo rezultatu 88:95 dantimis griežė Australijos veteranas.

FIBA australą nubaudė 8 000 Šveicarijos frankų bauda (7251 Eur).

Žaibus į FIBA būstinę A. Bogutas veikiausiai pirmiausia leido dėl ketvirto kėlinio pabaigoje, likus žaisti 8 sek., jam užfiksuotos pražangos prieš M. Gasolį.

Australas po pražangos ironiškai prie teisėjo pirštų gestais imitavo pinigus.


M. Gasolis baudų metimais išvedė ekipą į priekį, o vėliau Patty Milsas baudų metimais galėjo išplėšti pergalę, bet pataikė tik vieną baudą (71:71).

Tuomet ispanai po dviejų pratęsimų 95:88 (22:21, 10:16, 19:18, 20:16; 9:9; 15:8) triumfavo prieš Australiją ir žengė į didįjį finalą.


Primename, kad ne mažiau emocingai savo požiūrį į teisėjavimą ir Tarptautinę krepšinio federaciją (FIBA) po nesėkmės prieš prancūzus išrėžė ir Lietuvos rinktinės vairininkas Dainius Adomaitis, vėliau dėl to sulaukęs beveik 10 tūkst. eurų dydžio baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)