„Žalgirio“ garbės ordiną ir garbės ženklelį jau turintis V. Garastas šįkart iš Kauno klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno rankų atsiėmė specialiai jam pasiūtą komandos švarką ir kalaviją, įprasminantį įveiktus varžovus ir pasiektas pergales.

„Ačiū, ačiū, ačiū“ ir „Valio, valio, valio“ – atsistojusi skandavo Kauno publika.

Vasario 8 dieną V. Garastui sukaks 85-eri metai, o tą pačią dieną įvyks ir jam skirto filmo „Vladas Garastas. Krepšinio tėvas“ premjera.

O medžiagos jam sukurti tikrai netrūksta. Per savo trenerio karjerą iš Linkuvos miestelio kilęs vyras su „Žalgiriu“ SSRS čempionate sugebėjo nutraukti Maskvos CSKA dominavimą ir 1984, 1985 bei 1986 metais pasidabinti aukso medaliu.

Ne ką menkesnės pergalės buvo pasiektos ir vadovaujant Lietuvos rinktinei. Savo trofėjų kolekcijoje V. Garastas turi 1992 metų Barselonos ir 1996 metų Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalius, taip pat 1995-aisiais iškovotą Europos pirmenybių sidabrą.

Vadovaudamas SSRS nacionalinei komanda treneris 1989 metais tapo Europos čempionato bronzos medalininku, o 1990-aisiais – pasaulio vicečempionu.

Per savo karjerą V. Garastas turėjo garbės dirbti su tokiais garsiais Lietuvos krepšininkais kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Sergėjus Jovaiša, Artūras Karnišovas ar Gintaras Einikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)