„Visų pirma norėjome padėkoti treneriams už jų darbą ir atsidavimą, nes tik jų dėka praėjusiais metais visos vaikinų jaunimo rinktinės iškovojo medalius, o merginų – grįžo į A divizionus. Tai yra tik jų sunkaus darbo vaisius. Tą ir norėjome jiems pabrėžti.

Taip pat norėjome plačiau pasidalinti savo darbais, ateities planais ir projektais bei išgirsti kokia trenerių kasdienybė, išgirsti pasiūlymų, pastabų, kritikos. Norisi formuoti tvirtą ir vieningą krepšinio bendruomenę ir kartu siekti užsibrėžtų tikslų. Džiugu, kad treneriai buvo vieningi ir teigė, kad tokių susitikimų ir glaudesnio bendravimo labai reikia“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

LKF atstovai bendravo su treneriais, dalinosi galimais problemų sprendimo būdais bei sutarė ateityje tęsti nenutrūkstamą bendradarbiavimą. Po renginio LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė džiaugėsi įvykusiu susitikimu ir galimybe suvienyti trenerius.

„Matosi, kad toks susitikimas buvo labai reikalingas, sužinojome apie problemas, kurių nežinojome iš trenerių pusės. Jie tuo pačiu suprato, kad Lietuvos krepšinio federacija nėra uždara, jie gali ateiti, klausti, nes mes esame komanda. Po šio susitikimo supratau, kad visa bendruomenė yra ir gali būti komanda, o tai yra labai svarbus žingsnis į priekį“, – sakė L.Brazdeikytė.

Diskusijoje dalyvavo ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius, kuris džiaugėsi, jog susitikime gausiai dalyvavo mergaičių krepšinio treneriai, kurie parodė didelį susidomėjimą.

„Labai džiugiu matyti, kad treneriai atrado laiko atvykti čia, tai parodo, kad jiems labai svarbus toks pokalbis. Dar džiugiau buvo matyti daug mergaičių krepšinio trenerių. Diskutavome tiek pozityviomis, tiek ir negatyviomis temomis. Pamatėme kas treneriams rūpi, kokie didžiausi nuogąstavimai ir į ką didesnį dėmesį turėtų atkreipti federacijoje dirbantys žmonės“, – kalbėjo Mantas Šernius.

Moksleivių krepšinio lygos treneris Tomas Keršis po susitikimo sakė, jog tokia Lietuvos krepšinio federacijos iniciatyva yra labai gera ir nuo šiol treneriai jausis drąsiau, žinodami, kad bet kada gali kreiptis pagalbos ar patarimo.

„Viena iš problemų buvo tas tarpusavio bendravimas, nes žengti tą pirmą žingsnį nėra taip paprasta, todėl labai džiugiu, kad federacija ėmėsi iniciatyvos ir paskatino trenerius. Parodė, kad galima užeiti, klausti ir bus bandoma padėti“, – po susitikimo sakė MKL komandos „Visi kartu“ vyriausiasis treneris Tomas Keršis.

Tokie Lietuvos krepšinio federacijos atstovų ir trenerių susitikimai nuo šiol turėtų tapti tradiciniais, taip pat bus organizuojami seminarai ir konferencijos, kurių metu treneriai galės gilinti savo žinias bei pasisemti patirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)