Penktadienį vidurnaktį baigėsi terminas, iki kurio buvo galima kelti kandidatūras LKF prezidento rinkimams. Užregistruotas tik vienas pretendentas.

Kaip jau skelbė Krepšinis.lt, A. Sabonio kandidatūrą savaitės pradžioje iškėlė Lietuvos veteranų krepšinio lyga.

„LKF subūrėme gerą darbuotojų komandą, yra galimybė tęsti pradėtus darbus, todėl nusprendžiau dalyvauti rinkimuose dar vienai kadencijai“, – sprendimą dalyvauti rinkimuose komentavo A. Sabonis.

2011 metais A. Sabonis LKF prezidentu išrinktas vienbalsiai. Buvusį savo trenerį Vladą Garastą pakeitusio aukščiausio pasaulyje federacijos prezidento kadenciją nuspręsta metais pratęsti, kad ji baigtųsi po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

2013 metais po Europos čempionato A. Sabonis buvo paskelbęs apie pasitraukimą iš pareigų, bet vėliau, postą palikus tuomečiam LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, apsigalvojo.

LKF rinkiminė konferencija gegužės pabaigoje vyks Kaune. Balsavimo teisę turi 130 federacijos narių – krepšinio lygos, klubai, mokyklos, šakinės asociacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)