„Po 50 metų prasideda ta riba, kai visi sutikę klausinės: „Kaip sveikata?“ Bet jei žmogus vaikšto ir kalba, tai viskas su juo gerai. Man baisu klausyti tokių pokalbių, kokius vaistus kas geria, kaip kieno sveikata. Nebent tik kokia nauja liga užpuolė, tada galima paklausti“, – teigė jis.

Pasiteiravus, kaip vertina apie jį sukurtą naują filmą, Arvydas nežinojo, kaip apibūdinti jausmą.

„Ne kiekvieną dieną juk gali pažiūrėti filmą apie save. Daug ką naujo sužinojau. Buvo visko – ir senų, ir primirštų istorijų“, – sakė jis.

DELFI paprašytas A. Sabonis prisiminė ir savo išgarsinto 11-o numerio istoriją.

„Kai atėjau į Kauno „Žalgirį“, 11-u numeriu žaidė Arūnas Lauritėnas, tačiau, pamatęs mane, jis susirinko daiktus ir baigė karjerą. Bet, manau, 11-as numeris pateko į geras rankas“, – šypsojosi Sabas.

Skaitytojai jo klausė, ar įstrigo jam dvikovos už Atlanto vienas prieš vieną su Žydrūnu Ilgausku.

„Kažkuo išskirtinai neįstrigo, gal jau atmintis mano bloga. Bet aišku, 11-as prieš 11-ą buvo ypatinga. Tik tiek, kad kiekvienas kovojame už savo komandą (A. Sabonis atstovavo Portlando „Trail Blazers“, o Ž. Ilgauskas Klivlando „Cavaliers“ – DELFI). Žaisti buvo nelengva – jis jaunas, rankos ilgos. Kovojome korektiškai, o paskui nueidavome ir kartu pavakarieniauti, pakalbėti“, – pasakojo aukštaūgis.

Jis turėjo savo nuomonę ir apie iš Ž. Ilgausko atimamą Lietuvos pilietybę.

„Nesame mes milijardas, kad galėtume taip mėtytis žmonėmis. Ką jis blogo padarė, kad netektų tos pilietybės? Ar išdavė kokią valstybės paslaptį?“, – klausė „centras“ ir pasisakė už tai, kad šis įstatymas būtų pataisytas.

Sabas atskleidė, kad dvigubą pilietybę kol kas turi ir dvi jo atžalos:

„Amerikoje gimę Domantas ir Aušrinė turi ir JAV, ir Lietuvos pilietybes. Tačiau vyriausi vaikai turi tik Lietuvos pilietybes. Nors jie daugelį metų gyveno Ispanijoje, nepanoro jos atsisakyti. Įsivaizduokite, Sabonis – ispanas. Apie tai pagalvoję jie šios minties atsisakė“. 

DELFI skaitytojus domino, ar Arvydas keliasi naktimis ir gyvai stebi NCAA rungtynes, kuriose žaidžia jo sparčiai tobulėjantis sūnus Domantas.

„Nesikeliu, vaizdo įrašą pažiūriu ryte, tada pakalbame telefonu, pasidaliname įspūdžiais. Jis kaip ir aš – nekalbus, užsispyręs, rimtas. Ir viskas kol kas klostosi pagal jo planą“, – džiaugėsi A. Sabonis.

Kalbėdamas apie skaudžiausius pralaimėjimus Sabas paminėjo du.

„Su Tel Avivo „Maccabi“ Eurolygoje atrodė jau viską delne laikėme, bet gavome pamoką, kad negalima nė sekundei atsipalaiduoti. O Atėnuose (1995 m. Europos čempionato finale su Jugoslavija – DELFI) tai koks ten pralaimėjimas? Vagystė labiau“, – tvirtino jis.

Kas jo gyvenime buvo svarbiau – šeima ar krepšinis?

„Krepšinis – o kaipgi kitaip? Negalėjau juk nevažiuoti į rungtynes ir likti namuose su šeima. Kur jau mane bloškė likimas, ten ir jinai (žmona Ingrida su vaikais – DELFI). Jeigu, pavyzdžiui, man pietų miegas, vaikai turėdavo tylėti, nes neišsimiegočiau“, – paaiškino LKF prezidentas.

Paklaustas, prieš ką buvo sunkiau žaisti – Michaelą Jordaną ar Kobę Bryantą, Sabas ilgai nedvejojo.

„Jordanas yra Jordanas ir tuo viskas pasakyta. Jis buvo visai kitoks, plastiškesnis, turėjo daugiau fantazijos. Žinoma, Kobe irgi labai rimtas žaidėjas, bet ne Jordanas“, – vienareikšmiškai tarė Arvydas.

Jis iš NBA laikų prisiminė ir skrydžius lėktuvu su „Blazers“ žaidėjais.

„Rasheedas Wallace'as sėdėdavo priešais ir repuodavo, tai ne savo noru praktiškai būdavau pirmas jo klausytojas“, – kodėl nemėgsta repo, argumentavo A. Sabonis.

DELFI skaitytojai smalsavo, kodėl jis vėliau atmetė Portlando komandos pasiūlymą likti ir grįžo į „Žalgirį“.

„Norėjosi ne tik ant suoliuko pabūti, bet ir pažaisti. O ant suoliuko ir dabar dar galėčiau pasėdėti, juk vis tiek ten koks vienas sėdi“, – kalbėjo pažadą karjerą baigti „Žalgiryje“ ištesėjęs 11-as numeris.

„Didžiausia svajonė, kad išsilaikytume pasaulio TOP-5. Atskiri čempionatai ir pergalės irgi svarbu, bei jei būsime tarp penkių geriausių planetos rinktinių, tai reiškia ir medalių bus“, – didžiausią su Lietuvos krepšinio ateitimi susijusią svajonę išdavė Sabas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)